Tragedija Vokietijoje: rasti du negyvi dirbti išvykę lietuviai – Kas vyksta Kaune

Tragedija Vokietijoje: rasti du negyvi dirbti išvykę lietuviai

delfi.lt 2024/07/22 20:04
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vokietijoje, Lahro mieste, mįslingomis aplinkybėmis mirė du lietuviai. Jie dar gegužę išvyko į užsienį užsidirbti, vėliau buvo išmesti iš darbo, o netrukus abu jie rasti negyvi viename miesto parke. Vietos policija šias mirtis traktuoja kaip nelaimingą atsitikimą.

Su „Delfi“ susisiekusi vieno žuvusiojo žmona iki šiandien nežino, kas tiksliai įvyko. Jos vyras apdailininko darbą Vokietijoje susirado per Lietuvos įmonę „Construction Line“.

„Ta firma jiems išnuomojo butą Lahro mieste, jie ten gyveno keturiese, du viename kambaryje ir du kitame, – pasakojo žuvusiojo žmona. – Susiskambindavome, viskas buvo gerai. Jis žadėjo padirbėti iki Jūros šventės ir tada grįžti.“

Paskutinį kartą su vyru ji kalbėjosi birželio 23 dieną, o jau kitą dieną su juo nebepavyko susisiekti.

„Birželio 26 dieną man paskambino iš tos firmos ir pasakė, kad juos išmetė iš buto, nes jie triukšmavo. Minėjo, kad kažkas buvo ir su policija. Bet jie man pasakė, tu nepergyvenk, vyras grįš, nupirksime bilietus. Tada po kelių dienų vėl skambinu tai firmai, man sako, tavo vyro draugas mirė, o tavo vyro ieško Vokietijos policija, nori apklausti dėl tos mirties“, – pasakojo pašnekovė.

Jai esą niekas normaliai taip ir nepaaiškino, kas nutiko, todėl ji pati kreipėsi į Lietuvos policiją dėl savo vyro, liepos 4 d. buvo paskelbta jo paieška.

„Po savaitės man paskambina iš policijos ir sako, pranešam, kad jūsų vyras mirė. Daugiau nieko nesakė, liepė susisiekti su Lietuvos ambasada Vokietijoje“, – prisiminė moteris.

Lietuvos ambasada ją nukreipė į Vokietijos prokuratūrą, kur buvo atliekamas tyrimas dėl jos vyro mirties.

„Šiaip ne taip išsiaiškinom, kad jį rado tvenkinyje. Bet nesuprasi, ar jis nuskendo, ar kas jam nutiko. Jo daiktai buvo prie kranto, rado ir vestuvinį žiedą. Bet kol kas Vokietija jo kūno dar neatiduoda, – sakė ji ir pridūrė. – Jie žuvo keistomis aplinkybėmis.“

Pašnekovė itin stebisi įmonės, per kurią jos vyras išvyko į užsienį veiksmais – jie dabar išvis nieko nekomentuoja ir nebendrauja.

„Aš galvoju, kokią jie teisę turėjo žmones išmesti tiesiog į gatvę. Gal galėjo pasirūpinti, kad jie bent grįžtų į Lietuvą, o ne gulėtų kažkur parke“, – stebėjosi ji.

Rasti negyvi parke Pradėjus aiškintis, kas nutiko, „Delfi“ sužinojo, kad Vokietijos policija apie mirusius lietuvius pranešimą išplatino prieš kiek mažiau nei dvi savaites.

Pagal oficialią informaciją, negyvas 38 metų vyras liepos 11-osios rytą rastas tvenkinyje. Pirminiais duomenimis, vyro kūnas vandenyje išbuvo ne vieną dieną, šalia jo rasti ir asmens dokumentai.

„Policijos žiniomis, šis vyras iki birželio 25 d. gyveno netoli tos vietos, kur buvo rastas jo kūnas. Oficialiai vyras dingusiu buvo paskelbtas liepos 5-ąją. Jo kūną ištraukė gelbėtojai. Kadangi nėra įrodymų, kad mirtį galėjo lemti trečiųjų asmenų veiksmai, policija šiuo metu tai vertina kaip nelaimingą atsitikimą“, – rašoma policijos pranešime.

Toliau Vokietijos policija dėsto, kad tame pačiame parke, pievoje, birželio 28 d. buvo rastas negyvas 57 metų lietuvis, gyvenęs kartu su kitu žuvusiuoju.

„Po to, kai abu vyrai buvo priversti palikti darbdavio suteiktą butą dėl darbinių problemų, jie apsistojo parke ir ten vartojo alkoholinius gėrimus. Bus atliktas skrodimas, siekiant nustatyti tikslias mirties priežastis.

Šiuo metu policija neturi jokių duomenų, kad prie kurios nors mirties galėjo prisidėti tretieji asmenys“, – skelbia vokiečių policija.

„Delfi“ kreipėsi komentaro į Lietuvos ambasadą Vokietijoje, kurie nurodė, kad susisiekė su žuvusiųjų artimaisiais ir suteikė jiems informaciją.

Darbuotojai girtavo

„Construction Line“ atstovai, uždavus jiems klausimus elektroniniu paštu, atsakė, kad abu asmenys pagal darbo sutartis buvo įdarbinti apdailininko pareigose.

„Būdami komandiruotėje darbuotojai pradėjo vartojo alkoholį, apsvaigę nuo alkoholio darbuotojai neatvyko į darbą – savo noru nutraukė komandiruotę.

Apsvaigę nuo alkoholio darbuotojai jiems paskirtame apgyvendinime dergė aplinką, daužė langus, gąsdino kitus mūsų darbuotojus, tokiais savo veiksmais darbuotojai darbdaviui sukėlė materialinę žalą.

Darbuotojų buvo reikalaujama nedelsiant nutraukti alkoholio vartojimą, jie informuoti apie tai, kad dėl jų veiksmų yra kviečiama policija, tačiau netrukus šie darbuotojai paliko apgyvendinimą ir išvyko darbdaviui nežinoma kryptimi“, – rašoma įmonės komentare.

Pasak įmonės atstovų, su išėjusiais darbuotojais buvo bandoma susisiekti telefonu, kiti darbuotojai jų ieškojo aplinkinėse teritorijose.

„Apie šias aplinkybes darbdavys informavo ir darbuotojų artimuosius. Netrukus gavę informaciją apie rastą mirusį darbuotoją, apie tai nedelsiant informavome mirusiojo artimuosius, bendradarbiavome su Vokietijos policijos pareigūnais ir tyrėjais, teikėme reikalingą informaciją.

Kadangi kitas darbuotojas buvo dingęs, dėl jo dingimo kreipėmės į Lietuvos Respublikos policiją ir Vokietijos policiją, teikėme šioms institucijoms visą reikalingą informaciją. Palaikėme nuolatinį kontaktą su mirusiųjų artimaisiais“, – nurodo įmonė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA