TS-LKD kandidatų į Seimą vidinio reitingo priekyje – L. Kasčiūnas – Kas vyksta Kaune

TS-LKD kandidatų į Seimą vidinio reitingo priekyje – L. Kasčiūnas

BNS 2024/07/01 11:12
Laurynas Kasčiūnas / J. Elinsko, ELTOS nuotr.
Laurynas Kasčiūnas / J. Elinsko, ELTOS nuotr.

Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims (TS-LKD) demokratams baigus reitinguoti kandidatų į Seimą sąrašą, jo priekyje atsidūrė krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas, surinkęs 4 tūkst. 373 balsus.

Apie tai konservatorių partija pranešė pranešė pirmadienio naktį, po savaitgalį vykusio vidinio reitingavimo.

Antrą vietą kandidatų į Seimą eilėje užėmė Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė su 3 tūkst. 823 balsais, trečią – Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mindaugas Lingė su 2 tūkst. 636 balsais.

Toliau rikiuojasi finansų ministrė Gintarė Skaistė, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, Seimo narė Monika Navickienė, Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Paulė Kuzmickienė, Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė, parlamentarai Audronius Ažubalis, Matas Maldeikis.

Šiuos reitingavimo rezultatus dar turės patvirtinti partijos Centrinė rinkimų komisija bei Prezidiumas, galutinį kandidatų sąrašą tvirtins TS-LKD Taryba.

Pasak TS-LKD Centrinės rinkimų komisijos pirmininkės Jurgitos Šiugždinienės, vadinamoji konservatorių demokratijos šventė vyko visoje Lietuvoje ir viename užsienio skyriuje Briuselyje.

„Esame pirmoji politinė bendruomenė, pradėjusi atvirų rinkimų tradiciją. Šiemet pirmąkart pakvietėme reitinguoti sąrašą Seimo rinkimams. Iš viso rinkimuose sulaukėme 7 tūkst. 480 tiek partijai priklausančių, tiek ir iš anksto užsiregistravusių rėmėjų, atėjusių į mūsų politinės bendruomenės demokratijos šventę“, – TS-LKD pranešime cituojama J. Šiugždinienė.

Kaip anksčiau skelbė partija, dalyvauti atvirame konservatorių kandidatų sąrašo reitingavime registravosi beveik 8 tūkst. TS-LKD nepriklausančių žmonių.

Reitinguoti kandidatus taip pat turėjo teisę visi TS-LKD nariai ir jau anksčiau partijos rėmėjais tapę asmenys, kurių yra 1400.

TS-LKD lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, kaip ir premjerė Ingrida Šimonytė, nebuvo reitinguojami. TS-LKD taryba tapti partijos kandidatų sąrašo vedle pasiūlė I. Šimonytei.

Konservatorių lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis taip pat sakė, kad dalyvaus parlamento rinkimuose, o kadangi, kaip ir I. Šimonytė, nėra reitinguojamas, turėtų atsidurti antroje sąrašo daugiamandatėje apygardoje vietoje.

Konservatorių abėcėliniame kandidatų į Seimą sąraše – beveik visi dabartinės kadencijos Seimo nariai, buvę parlamentarai, viceministrai, patarėjai, savivaldos politikai.

Seimo rinkimai Lietuvoje vyks spalio 13 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA