Gresia protestas: Pravieniškėse per dešimt dienų nukentėjo du pareigūnai – Kas vyksta Kaune

Gresia protestas: Pravieniškėse per dešimt dienų nukentėjo du pareigūnai

BNS / Dominykas Biržietis 2024/07/01 20:47
Asociatyvi / DELFI nuotr.
Asociatyvi / DELFI nuotr.
Asociatyvi / DELFI nuotr.
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Nuteistiesiems Pravieniškių 1-ame kalėjime sužalojus antrą pareigūną per dešimt dienų, profesinė sąjunga dėl įvykių kaltina kalėjimo administraciją ir žada rengti protestą.

Apie tai pirmadienį pranešė Lietuvos Respublikos ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinė sąjunga (LRITĮPS). Jos nuomone, išpuoliai įvyko „dėl administracijos vadybos politikos“.

„Kai per dešimt dienų vienas po kito pasikartoja tokie įvykiai, ima atrodyti, kad nuteistieji tampa nebaudžiamais zonos karaliukais. Kalėjimas – ne sanatorija, čia atsidūrę žmonės yra nusikaltę visuomenei, todėl jiems ne tik turi būti sudarytos žmoniškos sąlygos atlikti paskirtą bausmę, bet ir galioti taisyklės, tačiau panašu, kad instrukcijos ir taisyklės galioja tik pareigūnams“, – pranešime cituojamas LRITĮPS pirmininkas Kęstutis Pauliukas.

Pasak profsąjungos, pretekstu tokiems įvykiams tampa nebaudžiamumas ir pataikavimas nuteistiesiems, todėl siekdama atkreipti dėmesį į pareigūnų darbo sąlygų problemas LRITĮPS svarsto galimybę surengti protesto akciją.

K. Pauliukas BNS nurodė, kad protestą ketina rengti pareigūnai, „kurie mato, kad jie jau visiškai nebesaugūs“.

„Todėl dėl protesto aš galiu pasakyti labai trumpai ir aiškiai. Pirmiausiai renkasi visi bendruomenės atstovai ir tada mes jau duosime žurnalistams žinoti viešoje erdvėje, kad ruošiamas ar įspėjamasis piketas, ar įspėjamasis mitingas. Gali būti ir kitokių akcijų, jų neatsisakome, nes šiandien matome, kad kitokios išeities neturime“, – teigė profsąjungos pirmininkas.

Anot jo, susitikimas dėl protesto formos su profsąjungos vienijama pareigūnų bendruomene planuojamas kitos savaitės antroje pusėje.

Kaip pranešime tvirtina K. Pauliukas, Pravieniškių 1-ame kalėjime darbuotojų trūkumas yra didžiausias, profsąjungos pirmininko žiniomis, praėjusią savaitę keturi pareigūnai pateikė prašymus išeiti.

Kalėjimų tarnyba BNS kol kas nepateikė komentaro dėl pareigūnų ketinimų rengti protestą ir situacijos kalėjime.

Naujausias incidentas, per kurį Pravieniškių 1-ame kalėjime nukentėjo pareigūnas, įvyko praėjusį šeštadienį.

Kaip skelbia Kalėjimų tarnyba, patikrinimo metu atidarius vienos iš gyvenamųjų kamerų duris nuteistasis apipylė Saugumo valdymo skyriaus jaunesnįjį specialistą karštu vandeniu.

Pareigūnas išvežtas apžiūrai į gydymo įstaigą, jam nustatytas paraudimas kaktos srityje ir dešinėje veido pusėje kaktoje nusilupusi pūslė. Nukentėjusiajam suteiktas nedarbingumas, jis išleistas gydytis namo ir pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Tame pačiame kalėjime pareigūnas sužalotas ir birželio 20-ąją, kai iš pasivaikščiojimo kiemų vedamas nuteistasis paspruko nuo jį lydėjusiojo ir stiklo ar plytelės šuke užpuolė šalia darbuotojo poste buvusį kitą pareigūną.

Jam stipriai sužalotas delnas ir riešas, nukentėjusysis nugabentas į gydymo įstaigą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA