Užminė mįslę: atsiras nauja traukinių kryptis iš Prahos į Kauną? – Kas vyksta Kaune

Užminė mįslę: atsiras nauja traukinių kryptis iš Prahos į Kauną?

Geležinkelio stotis, bėgiai, traukinys
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Geležinkelio stotis, bėgiai, traukinys
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos ambasada Prahoje pasidalijo geromis naujienomis – bendrovė „Gepard Express“ nuo 2025 m. nori išbandyti net penkis naujus traukinių maršrutus visoje Europoje. Kaip skelbiama, viena iš naujų krypčių, kurią svarstoma pasiūlyti keliautojams – kelionė traukiniu iš Prahos į Kauną.

Bandomasis važiavimas – rugpjūtį?

Bendradarbiaujant su „LTG Link“ bandomąjį važiavimą iš Prahos į Lietuvą (Kauną) norima pradėti jau šių metų rugpjūčio mėnesį.

Traukinys iš Čekijos važiuotų į Kauną, kur vėliau būtų galima persėsti į „LTG Link“ traukinį, vyksiantį į Vilnių, praneša Lietuvos ambasada Prahoje.

Čekų naujienų portalas Zdorpavy.cz skelbia, kad „Gepard Express“ tikisi, jog visi traukiniai sulauks keliautojų srauto kiekvieną dieną.

„Žinoma, ne viskas pavyks“, – čekų naujienų portale cituojamas įmonės savininkas Albertas Fikačekas.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis trečiadienį socialiniame tinkle Facebook teigė, kad žinios apie naują traukinių maršrutą negali nei patvirtinti, nei paneigti.

„Kaip tokiais atvejais sakoma, negalime nei patvirtinti, nei paneigti.

Visgi ką tikrai galiu patvirtinti:
– Praha – gražus miestas.
– Džiaugiuosi daugybe LTG Link planuojamų iniciatyvų.
– Birželio viduryje vykęs vizitas į Prahą buvo rezultatyvus“, – rašė susisiekimo ministras.

Svarstomas ne vienas naujas maršrutas

LTG grupės ryšių su visuomene vadovė Sandra Trinkūnaitė-Rimkienė naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ informacijos dėl naujo traukinių maršruto taip pat nepatvirtino.

Ji teigė, kad tiek „LTG Link“, tiek „LTG Cargo“ nuolat ieško galimybių pasiūlyti naujus maršrutus keleiviams ir kroviniams vežti.

„Visi maršrutai ir pokyčiai planuojami nuolat analizuojant ir vertinant esamus ir galimus maršrutus, atsižvelgiant į klientų poreikius, keleivių srautų dinamiką, technines galimybes, ateities prognozes ir kitus parametrus“, – „Kas vyksta Kaune“ komentavo S. Trinkūnaitė-Rimkienė.

Anot LTG grupės atstovės, šiuo metu taip pat svarstomas ne vienas maršrutas, kurį būtų galima pasiūlyti. Siekiama praplėsti kelionių žemėlapį Lietuvos gyventojams, keliaujantiems traukiniais.

„Apie planus pranešime, jeigu bus pasirašyti konkretūs susitarimai“, – teigė LTG grupės ryšių su visuomene vadovė.

Svarsto naują kryptį keliautojams: traukiniu iš Kauno į Berlyną

Primename, kad iki 2027-ųjų metų LTG savo strategijoje išskiria planuojamus net tris naujus tarptautinius traukinių maršrutus. Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė LTG grupės ryšių su visuomene vadovė, analizuojant galimybes vystyti daugiau naujų tarptautinių maršrutų, vienas jų – maršrutas Kaunas–Berlynas.

LTG grupės ryšių su visuomene vadovė S. Trinkūnaitė-Rimkienė naujienų portalui patvirtino, kad įgyvendinant ilgalaikę (iki 2040 metų) veiklos strategiją, LTG grupė yra įsipareigojusi įgyvendinti tarptautinių keleivinių maršrutų plėtrą į Vakarus.

„Todėl nuolat analizuojamos galimybės vystyti ir daugiau naujų tarptautinių maršrutų. Vienas jų – maršrutas Kaunas–Berlynas, kuris yra susijęs su projekto „Rail Baltica“ sėkmingu įgyvendinimu.

Būtent tai leistų užtikrinti kokybišką, greitą ir patogų susisiekimą. Su šiandienos turima infrastruktūra, jeigu lygintume su „Rail Baltica“, tokio susisiekimo, kokius lūkesčius jam turi keleiviai, užtikrinti negalėtume“, – tikino S. Trinkūnaitė-Rimkienė.

Pasak jos, projektą „Rail Baltica“ Lietuvoje planuojama užbaigti iki 2030 metų, todėl konkrečių aspektų dėl maršruto datos ir kitų detalių LTG grupės atstovė atskleisti negalėjo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA