Inovatyvus ortodontinis gydymas suaugusiems žmonėms – skaidrios dantų tiesinimo kapos – Kas vyksta Kaune

Inovatyvus ortodontinis gydymas suaugusiems žmonėms – skaidrios dantų tiesinimo kapos

Gydytoja ortodontė Agnė Kerienė / Organizatorių nuotr.
Gydytoja ortodontė Agnė Kerienė / Organizatorių nuotr.

Dažnai suaugę pacientai ortodontiniam gydymui nesiryžta tik dėl to, kad breketai atrodo nereprezentatyviai ir jaunatviškai. Tokiu atveju idealus sprendimas – skaidrios dantų tiesinimo kapos, kurios efektyviai sprendžia kreivų dantų bei sąkandžio problemas ir atrodo itin subtiliai bei estetiškai.

Daugumai pacientų ortodontinis gydymas vis dar asocijuojasi su paauglių dantų problemomis, tačiau šis gydymas taip pat dažnai reikalingas ir suaugusiems žmonėms. Ortodontinio gydymo pagalba galima pakoreguoti dantų padėtį, kai jie yra kreivi, susigrūdę ar pernelyg atitolę vienas nuo kito ir netaisyklingą sąkandžio poziciją, dėl kurios gali atsirasti įvairūs skausmai bei nemalonūs pojūčiai.

Simptomai, kurie gali laiku įspėti apie ortodontinio gydymo būtinumą

Neteisinga dantų ar sąkandžio pozicija nėra tik estetinė problema. Kai dantys prisiglaudę ar užlipę vienas ant kito, juos tinkamai išvalyti tampa itin sunku, dėl to gausiau kaupiasi apnašos ir dantys greičiau genda. Kai pacientai turi netaisyklingą sąkandį, gali atsirasti galvos, pečių, nugaros ar kaklo raumenų skausmai, sutrikti raiški kalba ir kramtymo funkcija, išryškėti veido asimetrija. Taip pat svarbu paminėti ir tai, kad dėl netinkamos sąkandžio pozicijos, greičiau ir nevienodai dyla sveiki dantys.

Gražus estetinis vaizdas – pagrindinis, bet ne vienintelis tiesinimo kapų privalumas

Ilgą laiką ortodontinės problemos buvo sprendžiamos dantų breketų pagalba. Šis metodas ir iki šiol išlieka itin populiarus pacientų tarpe, tačiau nebe toks paklausus, kaip inovatyvus gydymas skaidriomis tiesinimo kapomis.

Veikdamos tuo pačiu principu kaip ir breketai, tiesinimo kapos koreguoja pernelyg atitolusių, susigrūdusių ar kreivų dantų poziciją bei efektyviai sprendžia įvairaus sudėtingumo sąkandžio problemas.

Kapos / Organizatorių nuotr.

Ortodontinį gydymą kapomis suaugę pacientai dažniausiai pasirenka dėl to, kad jos atrodo labai estetiškai bei solidžiai. Iš plono ir skaidraus polimero pagamintos kapos beveik nepastebimos ant dantų, o esant būtinybei, gali būti 2 valandoms per parą tiesiog išimamos. Tai itin patogu, kai tenka dalyvauti svarbiuose susitikimuose, renginiuose, fotosesijose ar aktyviai bendrauti.

Gražus estetinis vaizdas nėra vienintelis šio ortodontinio gydymo privalumas. Su tiesinimo kapomis pacientai jaučiasi kur kas komfortabiliau nei su breketais, nes jos nedirgina burnos gleivinės, o išsivalyti kruopščiai dantis yra kur kas paprasčiau.

Būsimas rezultatas matomas dar prieš pradedant gydymą

Pacientai, kurie pasirenka ortodontinį gydymą kapomis, būsimą rezultatą gali pamatyti dar prieš pradedant gydymą. Individualiai pacientui sukurtame skaitmeniniame 3D modelyje matoma ne tik visa gydymo eiga, bet ir vizualūs pokyčiai kiekviename etape. Visa tai padeda priimant svarbų sprendimą ir užtikrina, kad lūkesčiai atitiks realybę.

Viso gydymo metu numatomi tik keli vizitai pas gydytoją ortodontą

Dantų ir sąkandžio padėties koregavimas kapomis trunka apie 18 mėnesių, per kuriuos numatomi vidutiniškai tik 5 vizitai pas gydytoją ortodontą.

Prieš pradedant gydymą tiesinimo kapomis, yra atliekamas 3D dantų skenavimas. Šis vaizdas leidžia sudaryti detalų planą, kuriame numatomi visi gydymo etapai ir prognozuojami vizualūs rezultatai kiekviename etape. Pacientui patvirtinus šį planą, laboratorijoje yra pagaminamas reikalingas kiekis skirtingų kapų, kurias pacientas turi nešioti viso gydymo metu ir keisti tokiu periodiškumu, kokiu nurodo gydytojas.

„GOC klinikojeortodontinį gydymą pacientai gali atsiskaityti išsimokėtinai

GOC klinikoje“ už visas gydymo paslaugas, taip pat ir ortodontinį gydymą, pacientai gali atsiskaityti išsimokėtinai, pasinaudodami viena iš dviejų siūlomų programų: klinikos suteikiama paskola be jokių mokesčių ir palūkanų arba medicininio lizingo paslauga, su kuria mokėjimus galima išskaidyti net iki 72 mėnesių.

Norint pasinaudoti bet kuria programa, pacientui nereikia niekur papildomai kreiptis, nes visi reikalingi dokumentai paruošiami ir užpildomi klinikoje vos per 10 minučių. Tam, kad būtų suteiktas finansavimas, svarbu tik turėti gydymo planą, kuriame būtų nurodyta reikalinga suma ir galiojantį asmens tapatybės dokumentą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA