Jubiliejinė Dainų diena Kaune: viskas, ką reikia žinoti – Kas vyksta Kaune

Jubiliejinė Dainų diena Kaune: viskas, ką reikia žinoti

Dainų slėnis / R. Tenio nuotr.
Dainų slėnis / R. Tenio nuotr.

Atnaujintas Dainų slėnis ruošiasi iškilmingam atidarymui – jau šį šeštadienį, birželio 29-ąją, čia vyks jubiliejinė Dainų diena „Miškais kalnai žaliuoja“. Dainų šventė startuos 18 val. Dalyviams bei žiūrovams rekomenduojama į renginį keliauti viešuoju transportu ir atvykti pusantros valandos anksčiau.

Jubiliejinė šventė prasideda šeštadienį

„Kad giria žaliuotų“ – tokiais žodžiais susirinkusiuosius jau šį savaitgalį pasitiks Lietuvos dainų šventės organizatoriai. Birželio 29 – liepos 6 d. Vilniuje ir Kaune žiūrovai galės stebėti net 14 renginių programą, kurioje pasirodys 37 tūkstančiai dalyvių.

Jubiliejinės Dainų dienos „Miškais kalnai žaliuoja“ programa Kaune įkvėpta pirmosios Dainų šventės vedlių – Juozo Naujalio, Juliaus Štarkos, Stasio Šimkaus – pasakos apie tiltus, kuriuos daina per šimtmetį nutiesė iki šiuolaikinės valstybės ir jaunatviško Kauno.

Beveik 4000 atlikėjų – choristų ir šokėjų – atliks Dainų šventės istoriją ir dabartį sujungiančius kūrinius ir pakvies žiūrovus svajoti apie ąžuolus ir upes, žalias lankas ir girias, apie Žemės veidą – augantį, atsinaujinantį, talpų.

Nemokamas Dainų šventės renginys Dainų slėnyje prasidės 18 val. Dainų šventę iš Kauno tiesiogiai transliuos LRT.

Ragina į šventę atvykti anksčiau

Pasak Kauno dainų šventės meno vadovės ir Dainų dienos Kaune koordinatorės Danguolės Beinarytės, ankstesnis žiūrovų atvykimas į sutvarkytą slėnį ypač svarbus dalyviams – intensyvus atlikėjų judėjimas pagrindiniu taku prasidės likus 20 minučių iki renginio pradžios.

Pasiruošimas Dainų šventei / Kaunas.lt nuotr.

„Geriau atvykti anksčiau, ramiai palaukti renginio pradžios, pasišnekučiuoti, pabendrauti, pasidalinti prisiminimais. Rodysime nuotraukas ekranuose, bus muzikos. Žiūrovų susitelkimo prašysime ir per renginį. Reikia suprasti, kad kuo daugiau besiblaškančiųjų, tuo sunkiau atlikėjams. Įdėta daug darbo ir pastangų. Choristai ir šokėjai išsijuosę šlifuoja paskutines detales. Norime, kad žiūrovai pajaustų emociją.

Lieka sulaukti gero oro. Tada ir visas šlaitas bus nusėtas žmonėmis. Nelikus laisvų sėdimų vietų, praverstų su savimi turėti pleduką. Moterys gali atvykti pasipuošusios gėlių vainikais – tai renginiui neabejotinai pridėtų dar daugiau žavesio“, – apie artėjančią šventę kalba D. Beinarytė.

Viešasis transportas

Pranešama, kad renginio dieną tarp 16.30 ir 18 val. intensyviau kursuos 5, 7, 13, 14, 15 ir 16 troleibusai bei 6A, 34, 57 maršrutų autobusai.

Papildomas viešasis transportas kauniečių lauks ir po šventės – nuo 21 val. dažniau važiuos 1, 5, 7, 13, 14, 15, 16 maršrutų troleibusai bei 3, 6A, 18, 34, 38, 39, 47 autobusai.

Kur parkuoti automobilį?

Planuojantieji į renginį vykti automobiliais, raginami naudotis atokiau Dainų slėnio esančiomis stovėjimo aikštelėmis ir kitomis parkavimo vietomis: Vienybės aikštės požeminiu parkingu, daugiaaukšte automobilių saugykla K. Donelaičio gatvėje, taip pat „Žalgirio“ arenos, PPC „Akropolio“, PC „Molas“ ir Autobusų stoties parkingais.

Dainų diena Kaune / Schema / Kaunas.lt nuotr.

Eismo ribojimai

Kauno miesto savivaldybė praneša, kad birželio 29 d. 7.30-23 valandomis patekimas į Perkūno alėją nuo Parodos kalno pusės bus galimas tik vietos gyventojams ir šventės dalyviams.

Dainų slėnis patogiai pasiekiamas ir pėsčiomis: nuo Dariaus ir Girėno stadiono bei Sporto halės, atkeliaujant Ąžuolynu ar Vytauto parku.

Informacija neįgaliesiems

Neįgalieji į renginio vietą kviečiami atvykti per Ąžuolyno parką.

„Jeigu atvažiuosite nuosava transporto priemone – patekimas per Perkūno alėją. Apsaugos poste – būtina parodyti neįgaliojo pažymėjimą. Palikti automobilį galima Sporto halės parkavimo aikštelėje, tuomet atvykti per Ąžuolyną, kur Dainų slėnio viršuje įrengtos specialios vietos žmonėms su negalia“, – pažymi Kauno miesto savivaldybė.

Žmonių su negalia atvykimo schema / Kaunas.lt nuotr.

Geriamojo vandens stotelės ir tualetai Dainų slėnyje

„Tiek tualetai, tiek nemokamos geriamojo vandens stotelės, bus slėnio viršuje ir apačioje kaip pavaizduota schemoje.

Taip pat žiūrovus dėl karštų orų raginame atsinešti ir savo vandenį“, – teigė Kauno kultūros centro vadovė Erika Stepankevičienė.

Geriamojo vandens stotelių ir tualetų Dainų slėnyje schema / KMS nuotr.

Numatomi audringi orai

Garsi sinoptikė Elvyra Latvėnaitė praneša, kad po rekordinės kaitros numatomos orų permainos.

„Anticiklonas, vardu Bie, atnešęs sausus ir karštus orus lėtai trauksis į rytus, bent pora dienų dar gerokai pakepins. Bet jau penktadienio pavakare, prie Lietuvos pajūrio priartės ciklono slėnis, vardu Zoe, su atmosferos frontų debesimis. Kadangi bus dar labai karšta, atmosferos frontų sistemos įgaus dar daugiau energijos, tad perkūnas gerokai trankysis, gausokas lietus nušniokš.

Nerami ir audringa bus ir šeštadienio naktis, o dieną vakariniuose rajonuose gerokai atvės. Sekmadienis vėl gali būti labai šiltas, o beveik visą kitą savaitę laukia permainingi orai-dažnai palis, kartais ir perkūnijos dundės. Savaitės pradžia dar bus maloniai šilta, antroje savaitės pusėje vėl turėtume vėsesnių orų sulaukti“, – praneša sinoptikė E. Latvėnaitė.

Šeštadienio naktį daugelyje rajonų trumpas lietus, kai kur smarkus, vietomis perkūnija, dieną vietomis, daugiausia rytiniuose rajonuose, trumpai palis, galima perkūnija. Vėjas pietų, pietvakarių, pereinantis į vakarų, šiaurės vakarų, 7–12 m/s, naktį per perkūniją kai kur gūsiai 15–17 m/s. Temperatūra naktį 14–19, dieną 23-28 laipsniai šilumos.

Detalesnę orų prognozę Kaune galite rasti paspaudę ant nuorodos Orai Kaune.

Daugiau apie šimtmetį mininčią Lietuvos dainų šventę čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA