Laiptai Romainiuose vėl tapo neįveikiami – kada planuojamas remontas? – Kas vyksta Kaune

Laiptai Romainiuose vėl tapo neįveikiami – kada planuojamas remontas?

Laiptai Romainiuose / Skaitytojos nuotr.

Prieš 3 metus kauniečiai dalijosi laiptų, kurie veda į Romainių Tuberkuliozės ligoninę, vaizdais. Laiptų būklė tuomet buvo siaubinga, o savivaldybės atstovai tikino, jog bus įrengtos naujos pakopos. Šiomis dienomis matyti, kad dalis pakopų atnaujintos, tačiau laiptais pasinaudoti vėl neįmanoma.

„Šiai dienai laiptai atrodo taip… Nebeįmanoma. Gal galite paviešinti? Vieta – Romainiai, ligoninės laiptai. Kiekvieną dieną čia vaikšto darbuotojai, pacientai, gyventojai. Apačioje troleibusų stotelė“, – rašė apie laiptų būklę pranešusi skaitytoja.

Kaip matyti nuotraukoje, nors dalis laiptų pakopų buvo pakeistos naujomis, šį kartą, rodos, neatlaikė pakopas laikančios konstrukcijos.

Laiptai Romainiuose / Skaitytojos nuotr.

Kitas kaunietis pastebėjo, jog laiptai nugriuvo dar gegužės mėnesį, o ligoninės personalas informaciją esą perdavė miesto savivaldybei, bet pokyčių iki šiol nematyti.

„Ligoninė savivaldybę informavo. Iki šiol žmonės, kas kart bandant lipti šiais laiptais, rizikuoja susižaloti“, – teigė jis.

Šią savaitę pėstiesiems netinkama laiptų būkle skundėsi ir dar viena kaunietė.

„Šiuo metu vyksta Romainių kalno remontas, juo pėstiesiems labai sunku eiti, pavyzdžiui, į darbą Romainių ligoninėje. Tuo tarpu kalno laiptai yra visiškai nukritę ir jais lipti tiesiog neįmanoma.

Darbuotojai niekaip negali patekti į darbą nei laiptais, nei kalnu per šoną užlipti. Buvo kreiptasis ir oficialiai, ir neoficialiai į Kauno miesto savivaldybę, tačiau veiksmų ar reakcijos nesulaukiame“, – pasakojo kaunietė.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis teigė, susidariusią situaciją vertins specialistai ir bus ruošiamasi kapitaliniam laiptų remontui.

„Jūsų minimi laiptai Romainiuose prižiūrimi kasmet. Konkrečiu atveju, senosios konstrukcijos neatlaikė naujų pakopų. Situaciją įvertinę specialistai pateikė siūlymą laiptus remontuoti kapitaliai – artimiausiu metu bus priimtas galutinis sprendimas.

Tikimės, kad procesas neužtruks ir iki liepos pabaigos šiuos laiptus atnaujinsime iš esmės“, – naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo savivaldybės atstovas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA