Kauno rajone jaunieji dailininkai piešė smaragdinę gamtą – Kas vyksta Kaune

Kauno rajone jaunieji dailininkai piešė smaragdinę gamtą

Kauno rajone jaunieji dailininkai piešė smaragdinę gamtą / KRS nuotr.

Trečiadienį Kauno rajono socialinių paslaugų centre vyko kasmetinis vaikų dailės pleneras „Aš ir tu“. Jo metu vaikai, turintys negalią, piešė kartu su savanoriais ir darbuotojais. Šių metų plenero tema – „Smaragdinė gamta“.

Pleneras „Aš ir tu“ – yra apie du žmones, apie bendrystę kartu kuriant ir piešiant. Šis renginys tik patvirtina, kad nepaisant skirtumų, kiekvienas gali dalyvauti bendroje veikloje, atrasti panašumų, naujų draugų ir geriau pažinti vienas kitą, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

Mažuosius tapytojus pasveikino Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas ir šio renginio iniciatorė, vicemerė Raminta Popovienė.

„Šiandien esame vietoje, kur prieš 11 metų įvyko pirmasis pleneras. Sugalvoti, turbūt, yra lengviausia. Bet kad šis projektas tęstųsi ir tiek metų būtų tradiciniu renginiu – tai jau yra darbuotojų, dalyvių, savanorių ir visų, kas prisideda prie šio gražaus įvykio, darbas ir rezultatas“, – kalbėjo vicemerė.

Plenero metu buvo sukurta net 20 smaragdinės gamtos piešinių, kuriose sutilpo daugybė spalvų, vasaros nuotykių prie ežerų, žygių miškuose ir malonaus atostogų kvapo. Šie kūriniai vėliau papuoš Kauno rajono įstaigų erdves.

Kol vaikai piešė, jų tėveliai ir kiti šeimos nariai dalyvavo užsiėmime su studijos „Via Novus“ įkūrėja Kristina Pažėriene, kuri pakvietė į įdomią ir įtraukiančią kūrybinę veiklą.

Pasibaigus plenerui, vaikų laukė pramogos – ledai ir putų šou.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA