Vienmomentė dantų implantacija: pažangus dantų atkūrimo būdas – Kas vyksta Kaune

Vienmomentė dantų implantacija: pažangus dantų atkūrimo būdas

Burnos, veido ir žandikaulių chirurgė Dovilė Kučiauskienė, gydytoja anesteziologė – reanimatologė, medicinos mokslų daktarė Lina Kalibatienė / Organizatorių nuotr.

Ar norėtumėte trumpesnio gydymo ir gražesnio estetinio rezultato? „GOC klinikoje“ dantų implantacija atliekama taikant inovatyvų vienmomentės implantacijos metodą, kurio dėka gydymo laikas sutrumpėja net iki 3-6 mėnesių.

Vienmomentė dantų implantacija atliekama tuomet, kai pacientui reikia pašalinti dantį, jo šaknis ar užuomazgas ir į tą pačią vietą įsriegti danties implantą. Įprastai, po danties šalinimo reikia laukti 3-6 mėnesius tam, kad būtų galima saugiai įsriegti danties implantą. Tuo tarpu, taikant vienmomentės implantacijos metodą, danties šalinimo ir implanto įsriegimo procedūros gali būti atliekamos vieno ir to paties vizito metu, nedarant kelių mėnesių pertraukos tarp jų.

Svarbiausia – gydytojo patirtis ir kompetencija

Taikant vienmomentės implantacijos metodą yra svarbūs keli faktoriai, nuo kurių priklauso ne tik visa gydymo eiga, bet ir galutinis rezultatas.

Tam, kad būtų galima saugiai atlikti vienmomentę implantaciją, procedūros metu turėtų būti naudojami tik tam skirti implantai. Nors dauguma gamintojų teigia, kad jų implantai tinkami ir vienmomentėms implantacijoms, tačiau tik nedaugelio jų yra pritaikyti būtent šiam metodui.

Dar svarbesnis faktorius yra gydytojo patirtis ir kompetencija. Gydytojas, turintis pakankamai specifinių žinių bei įgūdžių atliekant įvairaus sudėtingumo chirurgines procedūras, geriau įvertins ar šis metodas yra tinkamas pacientui, o pačią procedūrą atliks tiksliai, greitai ir nesukeldamas jokio diskomforto pacientui.

„GOC klinikoje“ dantų implantacijas atlieka itin aukštos kompetencijos Kauno klinikų chirurgai: burnos, veido ir žandikaulių chirurgė Dovilė Kučiauskienė ir medicinos mokslų daktaras, burnos chirurgas Jan Pavel Rokicki. Šie specialistai atlieka ne tik pavienių dantų ir viso žandikaulio implantacijas, bet ir sudėtingas burnos, veido, žandikaulių operacijas.

Medicinos mokslų daktaras,
burnos chirurgas Jan Pavel Rokicki / Organizatorių nuotr.

Gražus estetinis vaizdas vos po 1 savaitės

Visas dantų implantacijos procesas trunka apie 3 mėnesius, per kuriuos numatomi vidutiniškai 5 vizitai.

Taikant vienmomentės implantacijos metodą, pirmojo vizito metu atliekama visa chirurginė dalis: pašalinamas nereikalingas dantis, esant poreikiui, atliekama kaulo augmentacija, įsriegiamas implantas. Po savaitės, antrojo vizito metu, įvertinama burnos ertmės būklė ir, jei pacientas pageidauja bei yra galimybė, pritvirtinamas laikinas vainikėlis, kuris implanto prigijimo laikotarpiu užtikrina gražų estetinį vaizdą.

Po 2 – 3 mėnesių prigijus danties implantui, suformuojama graži dantenų linija ir pritvirtinamas individualiai pacientui pagamintas nuolatinis dantų vainikėlis.

Taikant šį metodą, to paties gydymo metu galima atkurti vieną, kelis ar net visus prarastus dantis.

„GOC klinikos“ pacientė / Organizatorių nuotr.

„GOC klinikoje“ komfortabilus gydymas su intravenine sedacija

Kartais prieš odontologinį gydymą pacientai jaučia stiprią baimę ar įtampą, kurios savarankiškai suvaldyti nepavyksta. Tokioje situacijoje dantų implantacija gali būti atliekama taikant intraveninę sedaciją. Intraveninė sedacija padeda pacientui atsipalaiduoti ir visos procedūros metu nejausti jokio diskomforto – baimės, įtampos, o taip pat ir skausmo, kurį numalšina papildomai skiriami anestetikai.

Toks gydymo būdas – idealus sprendimas ne tik baimę turintiems pacientams, bet ir tiems žmonėms, kurie odontologinio gydymo metu žiaukčioja ar springsta, o taip pat ir ilgų bei sudėtingų procedūrų metu, kai tenka net kelias valandas ramiai išbūti vienoje pozicijoje.

Galimybė už visas gydymo paslaugas atsiskaityti išsimokėtinai

„GOC klinikoje“ už visas gydymo paslaugas pacientai gali atsiskaityti ir išsimokėtinai, pasinaudodami viena iš dviejų siūlomų programų: klinikos suteikiama paskola be jokių mokesčių ir palūkanų arba medicininio lizingo paslauga, su kuria mokėjimus galima išskaidyti net iki 72 mėnesių.

Norint pasinaudoti bet kuria programa, pacientui nereikia niekur papildomai kreiptis, nes visi reikalingi dokumentai paruošiami ir užpildomi klinikoje vos per 10 minučių. Tam, kad būtų suteiktas finansavimas, svarbu tik turėti gydymo planą, kuriame būtų nurodyta reikalinga suma ir galiojantį asmens tapatybės dokumentą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA