Kauno „Žalgirio“ gretose – pirmasis naujokas – Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgirio“ gretose – pirmasis naujokas

Kauno „Žalgirio“ klubas pasipildė vienu talentingiausių savo kartos Lietuvos krepšininkų. Žaliai baltus marškinėlius nuo artėjančio sezono vilkės Deividas Sirvydis, su kuriuo pasirašyta sutartis pagal formulę „2+1“.

NBA patirties turintis gynėjas praėjusiame sezone vilkėjo Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ marškinėlius, su komanda varžėsi Europos taurės turnyre ir iškovojo bronzos medalius Lietuvos čempionate.

„Visą karjerą dirbau daug, kad atsidurčiau Eurolygoje. Labai smagu. Negaliu sakyti, kad kažkada gyvenime tikėjausi čia atsidurti. Kažkur galbūt giliai ir buvo tokia mintis, bet jausmas tikrai nuostabus. Nekantrauju padėti komandai“, – Žalgiris.lt pasakojo D. Sirvydis.

Įspūdingą žaidimą D. Sirvydis demonstravo Europos taurės turnyre – per kiek daugiau nei 30 minučių jis vidutiniškai rinko po 18,9 taško (42,3 proc. tritaškių) ir buvo rezultatyviausias viso turnyro žaidėjas.

Universalus krepšininkas taip pat vidutiniškai atkovojo po 4,4 kamuolio, atliko po 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 17,8 naudingumo balo.

Lietuvos rinktinės narys „Betsafe-LKL“ čempionate buvo išrinktas į simbolinį penketą. Lietuvos čempionate jis pelnydavo po 15,6 taško, sugriebdavo po 3,1 kamuolio ir atlikdavo po 2,2 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

„Lietuvoje jau seniai niekas neabejoja Deivido talentu, o sugrįžęs į Lietuvą jis tą tik patvirtino ir turėjo proveržio sezoną. „Žalgiris“ savo gretose visada nori turėti geriausius lietuvius krepšininkus, todėl D. Sirvydis atsidūrė čia. Manome, kad jis jau pribrendo Eurolygos krepšiniui“, – sakė „Žalgirio“ prezidentas Paulius Jankūnas.

Vilniuje karjerą pradėjęs D. Sirvydis 2019 m. NBA naujokų biržoje buvo pakviestas 37-tuoju šaukimu, iš Jeruzalės „Hapoel“ (Izraelis) persikėlė į Detroito „Pistons“ komandą, kurioje sužaidė 23 rungtynes NBA lygoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA