Nemuno saloje – išskirtinė šventė: istorinis plaukimas ir ryškiausių šalies atlikėjų pasirodymai – Kas vyksta Kaune

Nemuno saloje – išskirtinė šventė: istorinis plaukimas ir ryškiausių šalies atlikėjų pasirodymai

Asociatyvi / L. Grušecko nuotr.

Jau šį sekmadienį, birželio 23 dieną Kauno Nemuno saloje – istorinis įvykis. Minint Lietuvos plaukimo 100 metų sukaktį Nemuno saloje rinksis ne tik plaukimo elitas, kurį kauniečiai ir miesto svečiai palydės į Olimpines žaidynes Paryžiuje, bet ir bus galima gyvai išvysti istorinį plaukimą Nemuno upe. Šventę vainikuos ryškiausių šalies atlikėjų pasirodymai.

Lietuvos plaukimo 100–mečio renginio metu bus atkartotos pirmosios, prieš šimtą metų įvykusios oficialios Lietuvos plaukimo varžybos Nemune, vyks beveik keturiasdešimt įvairių sporto veiklų ir bus surengtas įspūdingas Lietuvos muzikos žvaigždžių koncertas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Džiaugiamės, kad ši šventė per Jonines vyksta būtent Kaune. Kitaip tikriausiai ir negali būti, nes būtent čia 1924-aisiais įvyko pirmosios plaukimo varžybos Lietuvoje. Klausimų, ar verta prisidėti prie šventės organizavimo, Kauno miesto savivaldybei nekilo“, – sakė Kauno vicemeras M. Jurgutis.

Joninių išvakarėse, birželio 23-iąją, Nemuno sala dienai taps šalies plaukimo sostine. Čia nuo ryto iki vakaro vyks įvairios pramogos vaikams ir suaugusiems, parodos ir olimpinio sporto varžybos, pabrėžiant, kad vandens sportas – neatsiejama olimpinės šeimos dalis.

Visiems šventės dalyviams bus išduodami specialūs elektroniniai plaukimo 100–mečio minėjimo pasai, kuriuos jie galės išsikeisti į partnerių įsteigtus prizus.

19 valandą Nemuno saloje prasidės ir finalinė renginio dalis, kurios metu savo dainas dovanos ryškiausi šalies muzikantai. Kauniečiai ir miesto svečiai turės galimybę išgirsti Vaidą Baumilą, Roką Yan, Evgenya Redko, Angelou, Proflame, Jurijų Veklenko, Ingą Jankauskaitę, Dovi Mi, grupę „Mėlyna“,

„Tai bus išskirtinė šventė Kaune, į kurią kviečiamas kiekvienas. Tai bus istorinis renginys, puikus pagerbimas plaukikų ir taip pat paminėjimas Joninių. Laukia puikus koncertas su gausybe Lietuvos muzikos žvaigždžių“, – teigia organizatoriai.

Kauno Nemuno saloje sportinės varžybos startuos nuo 10 valandos ryto, šventinis koncertas ir istorinio plaukimo nuo Kauno geležinkelio (Žaliojo) ir Aleksoto (Vytauto Didžiojo) tiltų startuos 19 valandą. Renginį tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA