M. Navickienė savo kelionę į Dubajų deklaravo kaip dovaną: reikiamas sumas susiskaičiavo pati – Kas vyksta Kaune

M. Navickienė savo kelionę į Dubajų deklaravo kaip dovaną: reikiamas sumas susiskaičiavo pati

Lrytas.lt / Agnė Liubertaitė 2024/06/18 13:21
Monika Navickienė / R. Danisevičiaus nuotr.

Iš socialinės apsaugos ir darbo ministrės pareigų praėjusią savaitę atsistatydinusi Monika Navickienė skrydį į Dubajų su finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ akcininkės Ievos Trinkūnaitės šeima deklaravo kaip dovaną ir susimokėjo daugiau kaip 2000 eurų gyventojų pajamų mokesčio (GPM).

Antradienį Seime M. Navickienė prisipažino, kad jai jau pavyko pasikalbėti su į užsienį išvykusiu vyru – išsiaiškinta, kad kelionė šeimai išties buvo nemokama.

„Mano vyras nedengė šių atostogų ir šios kelionės išlaidų, todėl priėmiau sprendimą deklaruoti šią kelionę kaip dovaną – tą vakar padariau. Mokesčių inspekcijoje papildžiau savo 2023 metų deklaraciją, nurodydama, kad tai buvo traktuotina kaip galimai dovana, ir vakar taip pat sumokėjau gyventojų pajamų mokesčio dalį nuo tos sumos, kuri ir buvo deklaruota“, – pranešė M. Navickienė.

Buvusi ministrė nurodė sumokėjusi 2950 eurų – kelionės išlaidas ji susiskaičiavo pati.

„Apskaičiavau skrydžio kainą pagal tai, kaip žiniasklaidoje buvo nušviestos žirklės, nuo kiek iki kiek galėjo kainuoti skrydis, paėmiau maksimalias žiniasklaidoje pateiktas ribas, padalinau iš asmenų skaičiaus, padauginau iš trijų asmenų šeimos dydžio, susiradau viešbutį trims asmenims, deklaravau visą sumą ir sumokėjau mokesčius“, – pranešė M. Navickienė.

Paklausta, kodėl tiesiog negalėjo šios sumos pasiklausti ją skraidinusių žmonių, politikė teigė, kad su I. Trinkūnaite ir kalėjusiu jos sugyventiniu kontakto šiuo metu nepalaiko.

„Šiuo metu neturime kontakto, aš tiesiog naudojuosi viešai prieinamais duomenimis“, – paaiškino M. Navickienė.

Tiesa, jos pavardės nėra ir vienmandačių kandidatų sąraše Seimo rinkimuose.

Pasak M. Navickienės, jai reikia daugiau laiko pagalvoti apie susiklosčiusią situaciją, pasitarti su partijos kolegomis apie jos pačios politinę ateitį.

Primename, kad socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė nusprendė palikti postą tęsiantis skandalui dėl jos ir politikės sutuoktinio Mindaugo Navicko ryšių su įmone „Foxpay“, jos savininke Ieva Trinkūnaite ir verslininkės sugyventiniu, anksčiau už finansinius nusikaltimus kalėjusiu Vilhelmu Germanu.

Ketvirtadienį prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė dekretą dėl M. Navickienės atleidimo. Pastaruoju metu politikė vadovavo tiek Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai (SADM), tiek laikinai ėjo švietimo ministrės pareigas.

Dekretu šalies vadovas pavedė finansų ministrei Gintarei Skaistei laikinai eiti socialinės apsaugos ir darbo ministro bei švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas, kol į šiuos postus bus paskirti nauji ministrai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA