Europos plaukimo čempionate lietuviai nuskynė aukso medalį – Kas vyksta Kaune

Europos plaukimo čempionate lietuviai nuskynė aukso medalį

delfi.lt 2024/06/17 21:19
Danas Rapšys / DELFI nuotr.

Pirmąjį Europos plaukimo čempionato vakarą – pirmasis lietuvių medalis.

Serbijos sostinėje Belgrade startavusiose pirmenybėse aukso medalius iškovojo Lietuvos vyrų komandinė estafetė 4 po 200 metrų laisvu stiliumi, kuriai atstovavo Tomas Navikonis, Tomas Lukminas, Kristupas Trepočka ir Danas Rapšys.

Finale lietuviai visus varžovus pralenkė daugiau nei pusantros sekundės.

Ryte vykusioje atrankoje lietuviai ne tik laimėjo antrąjį atrankos plaukimą, bet ir finišavo su nauju šalies rekordu – per 7 min. 9,75 sek.

Pirmajame estafetės etape plaukė T. Navikonis (1:47,43 min.), antrame – T. Lukminas (1:46,90 min.), trečiame – K. Trepočka (1:47,52 min.), o finišavo Rokas Jazdauskas (1:47.90).

Lietuva jau yra iškovojusi šios rungties olimpinį kelialapį. Olimpinės estafetės sudėtis turėtų paaiškėti po Europos čempionato.

Plaukikams šis čempionatas – paskutinė galimybė įvykdyti olimpinius normatyvus. Atranka į olimpines žaidynes užsidaro birželio 23 dieną.

Plaukimo varžybose Lietuvai atstovauja Justine Elizabeth Murdock, Rokas Jazdauskas, Jokūbas Keblys, Tomas Lukminas, Džiugas Miškinis, Tomas Navikonis, Andrius Šidlauskas ir Kristupas Trepočka.

Šuolių į vandenį rungtyse pasirodys Sebastian Konecki ir Martynas Lisauskas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA