A. Šidlauskas užsitikrino bilietą į olimpines žaidynes – Kas vyksta Kaune

A. Šidlauskas užsitikrino bilietą į olimpines žaidynes

ltuaquatics, delfi.lt 2024/06/17 14:15

Puikiai Europos plaukimo čempionato startas susiklostė Andriui Šidlauskui. Belgrade (Serbija) vykstančiose pirmenybėse lietuvis 100 m plaukimo krūtine rungties atrankoje užfiksavo geriausią rezultatą bei užtikrintai žengė į pusfinalį.

27-erių plaukikas atrankoje užfiksavo 59,36 sek. laiką, o tai leido ne tik užimti pirmąją vietą, bet ir užsitikrinti vietą Paryžiuje vyksiančiose olimpinėse žaidynėse.

Norint patekti į olimpines žaidynes, reikia įveikti nustatytą normatyvą, kuris yra 59,49 sek.

Pusfinalio plaukimas prasidės 20.05 val.

Be A. Šidlausko, Paryžiuje išvysime ir daugybę kitų Lietuvos plaukikų: Rūtą Meilutytę, Daną Rapšį, Kotryną Teterevkovą, Aleksą Savicką, Tomą Navikonį, Tomą Lukminą ir Roką Jazdauską.

Sėkmingai rytas susiklostė ir Lietuvos vyrų komandinei estafetei 4 × 200 m laisvu stiliumi. Lietuviai ne tik laimėjo antrąjį atrankos plaukimą, bet ir finišavo su nauju šalies rekordu – per 7 min. 9,75 sek. Pirmajame estafetės etape plaukė Tomas Navikonis (1:47.43), antrame – Tomas Lukminas (1:46.90), trečiame – Kristupas Trepočka (1:47.52), o finišavo Rokas Jazdauskas (1:47.90).

Bendroje įskaitoje lietuviai užėmė pirmąją vietą ir finale plauks lyderių takelyje. Lietuva jau yra iškovojusi šios rungties olimpinį kelialapį. Olimpinės estafetės sudėtis turėtų paaiškėti po Europos čempionato.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA