Apdovanoti piešinių konkurso „Vandens ženklai Kauno rajone“ laimėtojai – Kas vyksta Kaune

Apdovanoti piešinių konkurso „Vandens ženklai Kauno rajone“ laimėtojai

KRS nuotr.

Pasaulinės aplinkos apsaugos dienos proga Kauno rajono savivaldybė organizavo piešinių konkursą „Vandens ženklai Kauno rajone“, kuriame kvietė dalyvauti Pakaunės ugdymo įstaigų moksleivius bei darželinukus. Penktadienį savivaldybės vadovai pasveikino ir apdovanojo vaikus, geriausiai pasirodžiusius piešinių konkurse.

„Ačiū, kad esate gražus pavyzdys, savo darbais kalbantis apie aplinkos apsaugą ir jos svarbą“, – sveikindamas laimėtojus sakė meras Valerijus Makūnas. Jis dėkojo ir vaikus atlydėjusiems tėvams bei mokytojams, kurie juos augina atsakingais ir išradingais piliečiais.

Šiemet konkurso organizatoriai sulaukė net 169 piešinių. Komisija išrinko tris išradingiausius ir originaliausius piešinių autorius, o gyventojai, balsuodami Facebook paskyroje, atrinko jiems labiausiai patikusį kūrinį.

Jų autoriai apdovanoti knygyno dovanų čekiais bei savivaldybės dovanomis, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

Konkurso laimėtojais tapo:

Ikimokyklinio 2-6 metų amžiaus grupėje – Urtė Misiūnaitė, 3 m.

Kauno r., Giraitės darželis „Spinduliukų“ grupė;

Pradinių klasių 1-4 klasės grupėje – Benediktas Dikmonas, 2 b. kl. Kauno r., Akademijos mokykla – darželis „Gilė“;

Vyresnių klasių 5-10 klasės grupėje – Aistė Navikauskaitė, 6 a. kl. Kauno r., Zapyškio pagrindinė mokykla;

Gyventojų simpatija – Ema Nemickaitė 6 m.

Kauno r., Giraitės darželis, „Linksmučių“ grupė.

„Šį konkursą organizuojame jau ketvirti metai ir kiekvienais metais stengiamės išrinkti svarbią, bet vaikams suprantamą temą. Todėl šiemet pasirinkome vandenį ir sulaukėme rekordinio skaičiaus piešinių. Tikimės, kad tai taps tradiciniu Pasaulinės aplinkos dienos paminėjimu“, – pasakojo Aplinkos skyriaus vedėja Jurgita Rakauskaitė.

Konkurso nugalėtojai taip pat apžiūrėjo savivaldybėje eksponuojamus visų dalyvių piešinius.

„Šis konkursas buvo naudingas ne tik dėl aplinkosaugos temos, kartu tai buvo puiki proga susipažinti su Kauno rajono įžymybėmis. Mokiniai sužinojo, kas yra šalia Nemuno, kokie miesteliai ir svarbiausi objektai“, – pastebėjo Akademijos mokyklos-darželio „Gilė“ mokytoja ir Kauno rajono savivaldybės tarybos narė Rasa Kazakevičienė.

Sveikiname laimėtojus, o visiems dalyviams linkime išlikti kūrybiškais ir toliau sėkmingai puoselėti mus supančią aplinką!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA