Kauniečiai prie pervažos praleidžia spūstyse: ar negali traukiniai prasilenkti kitur? – Kas vyksta Kaune

Kauniečiai prie pervažos praleidžia spūstyse: ar negali traukiniai prasilenkti kitur?

Skaitytojo nuotr.

Į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi skaitytojas, atkreipęs dėmesį į susidarančias didžiules automobilių spūstis laukiant pravažiuojančio traukinio prie Rokelių pervažos. Specialistai paaiškino, kodėl traukinių judėjimas užtrunka ir kaip planuojama pagerinti šias sąlygas visoms transporto priemonėms.

„Tai yra Rokelių pervaža, kodėl tenka laukti virš pusę valandos, ar negali traukinys praleidinėti kito traukinio neprivažiavęs šios pervažos?“ – teiravosi skaitytojas Pavel.

LTG grupės Ryšių su visuomene vadovė Sandra Trinkūnaitė-Rimkienė apgailestavo dėl vairuotojų patiriamų nepatogumų bei paaiškino dėl kokių priežasčių toks traukinių judėjimas būtinas.

„Norime pabrėžti, kad „LTG Infra“ siekia užtikrinti saugų traukinių bei kitų transporto priemonių judėjimą. Atkreipiame dėmesį, kad traukinių eismo valdymas visame geležinkelio tinkle – itin kompleksiškas procesas ir organizuojamas taip, kad tenkintų tiek keleivių, tiek krovinių vežėjų poreikius.

Rokų geležinkelio stotis, kurioje yra Rokelių pervaža, visada buvo naudojama traukinių prasilenkimams. Traukinių prasilenkimas įprastai trunka 5-20 min. „LTG Infra“ iš savo pusės darys viską, kad šie prasilenkimai būtų kuo trumpesni“, – patikino S. Trinkūnaitė-Rimkienė.

Specialistė taip pat pastebėjo, jog minimą pervažą planuojama rekonstruoti.

„Vykdant „Rail Baltica“ projektą, minimą pervažą planuojama rekonstruoti į 2 lygių, šie darbai numatyti 2026-2030 m.“, – pranešė ji.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA