Neveronyse duris atvėrė jaunimo erdvė – Kas vyksta Kaune

Neveronyse duris atvėrė jaunimo erdvė

/ KRS nuotr.
/ KRS nuotr.

Ketvirtadienio pavakarę Neveronyse praūžė smagi šventė – čia duris atvėrė nauja jaunimo erdvė. Nuo šiol šio krašto jaunimas čia galės saugiai praleisti laiką po pamokų, užsiimti įvairiomis veiklomis, kurti tarpusavio ryšius, o galbūt ir realizuoti savo idėjas.

Naujos erdvės atidarymo proga pasveikinti atvyko gausus būrys svečių: Kauno rajono savivaldybės meras V. Makūnas, vicemerė R. Popovienė, Administracijos direktoriaus pavaduotoja R. Černiauskienė, Tarybos narė M. Kiaušaitė, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja J. Jankauskienė, Jaunimo reikalų koordinatorė D. Sinkevičiūtė, Kun. Renaldas Šumbrauskis, Neveronių gimnazijos direktorė Danguolė Marmienė, Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro direktorius L. Dylys ir kt.

„Šiandien Jūs esate pavyzdys – pirmoji kregždė, kuri čia atveria jaunimo erdvės duris. Nors ši erdvė nedidelė, bet visa esmė, turbūt, ir yra ne dydyje, o turinyje. Linkiu ir toliau būti tais lyderiais, formuoti gražias iniciatyvas ir veiklas, kad jūsų pavyzdžiu pasektų ir kiti. Kurkite, bendraukite, sportuokite ir padėkite vienas kitam“, – sveikindamas atidarymo proga kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

/ KRS nuotr.
Jaunimo erdvė Neveronyse / KRS nuotr.

Dažnai jaunuoliai neturi vietos, kur galėtų susiburti ir susitikti, būtent šią problemą ir stengiamasi išspręsti Kauno rajone steigiant atviras jaunimo erdves. Jose jaunimas galės susitikti ir praleisti savo laisvalaikį organizuodami įvairias veiklas, diskusijas, kūrybines dirbtuves, sporto veiklas, socialines iniciatyvas ar tiesiog žaisdami žaidimus.

Antradieniais ir ketvirtadieniais nuo 16:30 iki 20:30 val. naujoje erdvėje dirbs jaunimo darbuotoja Renata Podelė, su kuria bendradarbiaudami jaunuoliai taip pat galės prisidėti prie veiklų ir renginių organizavimo, išreikšti norus, kokių veiklų trūksta ir jas padėti įgyvendinti.

„Mes siekiame, kad jūs būtumėte šios vietos šeimininkai: čia burtumėtės, tvarkytumėtės, organizuotumėte veiklas ir leistumėte laisvalaikį. Tegul čia gimsta idėjos ir jūsų veiklos planai“, – linkėjo projekto iniciatorė vicemerė Raminta Popovienė.

Oficialiai atidarius naują jaunimo erdvę, visi svečiai rinkosi į Neveronių gimnazijos stadioną, kur vyko futbolo turnyras ir dažasvydžio estafetės, o kiekvienas atėjęs galėjo sukti Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro laimės ratą bei mėgautis gardžiais dešrainiais.

Pakaunėje šiuo metu gyvena beveik 19 tūkst. jaunų, nuo 14 iki 29 metų amžiaus, žmonių ir jų skaičius nuolat auga. Kauno rajono savivaldybė didelį dėmesį skiria darbo su jaunimu formų plėtrai. Šiemet planuojamos dar 3 įkurtuvės: atviros jaunimo erdvės atsiras Garliavoje, Raudondvaryje ir Domeikavoje. Po nutolusias rajono seniūnijas važinėja mobilaus darbo su jaunimu komanda, kuri organizuoja įvairius laisvalaikio užimtumo renginius. Šią vasarą Pakaunės jaunimas taip pat dalyvaus užimtumo ir integracijos į darbo rinką programoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA