A. Veryga pateikė pareiškimą dėl pasitraukimo iš Seimo – Kas vyksta Kaune

A. Veryga pateikė pareiškimą dėl pasitraukimo iš Seimo

ELTA 2024/06/14 09:52

Į Europos Parlamentą (EP) išrinktas Aurelijus Veryga atsistatydina iš Seimo nario pareigų, pranešė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

VRK duomenimis, A. Veryga iš pareigų trauksis nuo liepos 15 d.

„A. Veryga iš Seimo traukiasi, nes Seimo nario pareigos yra nesuderinamos Europos Parlamento nario pareigomis, todėl kai į Europos Parlamentą yra išrenkamas Seimo narys, jis turi apsispręsti, kurias pareigas pasilieka“, – pranešime nurodo VRK.

VRK pažymi, kad komisija kitos savaitės posėdyje priims sprendimus dėl A. Verygos mandato naikinimo.

„VRK kitos savaitės posėdyje konstatuos, kad daugiamandatėje apygardoje išrinkto Seimo nario vietą turi užimti sekantis kandidatas sąraše, sutinkantis eiti šias pareigas“, – teigia komisija.

ELTA primena, kad sekmadienį baigėsi EP rinkimai. Lietuvos delegacija Briuselyje atsinaujins šešiais naujais politikais.

TS-LKD partijai atstovaus Andrius Kubilius, Rasa Juknevičienė bei dabartinis Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas.

LSDP – partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė bei Vytenis Povilas Andriukaitis. LVŽS partijos atstovu išrinktas Seimo narys Aurelijus Veryga.

Laisvės partijai Briuselyje atstovaus buvęs kandidatas į prezidentus Dainius Žalimas.Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“ į EP siunčia eurokomisarą Virginijų Sinkevičių.

LLRA-KŠS partijai antrą kadenciją atstovaus politinės jėgos lyderis Waldemaras Tomaszewskis Tautos ir teisingumo sąjungai (centristai, tautininkai) – apkaltos būdu iš Seimo pašalintas Petras Gražulis. Tuo metu Liberalų sąjūdžiui atstovaus ir EP darbą tęs europarlamentaras Petras Auštrevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA