Nuo liepos 1 dienos „Regitra“ pradės teikti naują paslaugą – Kas vyksta Kaune

Nuo liepos 1 dienos „Regitra“ pradės teikti naują paslaugą

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Nuo šių metų liepos 1 d. „Regitra“ pradės teikti naują paslaugą – išdavinėti vairuotojo kvalifikacijos korteles. Jos bus skirtos tiems vairuotojams, kurie užsiima komerciniu keleivių ar krovinių vežimu sunkiasvoriu transportu ir jų vairuotojo pažymėjimuose nėra galimybės įrašyti 95 kodo. Kitaip tariant, šios kortelės bus išduodamos daugiausiai vairuotojams iš trečiųjų šalių arba asmenims, kurie nėra nuolatiniai Lietuvos gyventojai.

Vairuotojai, kurie užsiima komerciniu keleivių ar krovinių pervežimu sunkiasvorėmis priemonėmis, privalo turėti dokumentą, įrodantį jų kvalifikaciją verstis šia veikla. Dėl šios priežasties įprastai į vairuotojo pažymėjimą yra įrašomas 95 kodas. Jis suteikia teisę asmeniui ES šalyse vežti krovinius ar keleivius C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE kategorijų automobiliais ir priekabomis komerciniais tikslais, t. y. dirbti krovinių ar keleivių pervežime.

Tačiau yra atvejų, kai 95 kodo įrašyti į vairuotojo pažymėjimą nėra galimybės, pavyzdžiui, Lietuvos įmonėse dirbantiems vairuotojams iš trečiųjų šalių arba asmenims, kurie nėra nuolatiniai Lietuvos gyventojai, rašoma „Regitra“ pranešime žiniasklaidai.

Tokiais atvejais nuo š. m. liepos 1 d. „Regitra” pradės išdavinėti vairuotojo kvalifikacijos korteles. Jose ir bus įrašytas 95 kodas, įrodantis, kad asmuo yra baigęs mokymus bei turi reikiamą kvalifikaciją užsiimti keleivių ar krovinių pervežimais komerciniais tikslais.

Atkreipiame dėmesį, kad asmenys, kurių vairuotojo pažymėjime ar kvalifikacijos kortelėje yra įrašytas 95 kodas, kas 5 metus privalo baigti kvalifikacijos tobulinimo kursus.

Kaip užsakyti vairuotojo kvalifikacijos kortelę?

Prieš užsakant vairuotojo kvalifikacijos kortelę, vairuotojas turėtų būti baigęs profesinius mokymus Lietuvoje ir gavęs atitinkamą dokumentą. Juos išduoda licenciją užsiimti tokio pobūdžio mokymo veikla turinčios mokymo įstaigos, o informacija apie baigtus mokymus „Regitrai“ bus perduota automatiškai.

Dėl vairuotojo kvalifikacijos kortelės užsakymo asmuo turėtų atvykti į jam patogų „Regitros” padalinį, kuriame yra išduodami vairuotojo pažymėjimai.

Vairuotojo kvalifikacijos kortelės kaina – 17,33 EUR.

Pagamintą kortelę atsiimti bus galima „Regitros“ padalinyje ar siuntų savitarnos terminale. Taip pat ji gali būti patogiai pristatyta ir kliento nurodytu adresu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA