Į LSMU Kauno ligoninę skrido kariniai sraigtasparniai: situacija buvo maksimaliai artima realybei (foto) – Kas vyksta Kaune

Į LSMU Kauno ligoninę skrido kariniai sraigtasparniai: situacija buvo maksimaliai artima realybei (foto)

Karinės pratybos LSMU Kauno ligoninėje / LSMU Kauno ligoninės nuotr.
Karinės pratybos LSMU Kauno ligoninėje / LSMU Kauno ligoninės nuotr.

Birželio 11 d. LSMU Kauno ligoninės Josvainių g. ir Laisvės al. padaliniuose vyko civilinės saugos pratybos. Tai buvo viena iš šalyje vykstančių karinių pratybų „Geležinis vilkas 2024-1“ dalių.

Pagal pratybų scenarijų po imituojamo masinio incidento Jonavos rajone į Josvainių g. padalinį leidosi karinis sraigtasparnis su 6 „pacientais“ bei buvo vežami kelios dešimtys kitų įvairaus sunkumo „sužalotųjų“ į šį ir į Laisvės al. esantį LSMU Kauno ligoninės Skubios pagalbos ir traumų skyrių.

Kaip sakė LSMU Kauno ligoninės generalinis direktorius prof. habil. dr. Albinas Naudžiūnas, situacija buvo maksimaliai artima realybei. „Reikėjo išrūšiuoti pacientus pagal sužalojimo sunkumą, paskirstyti juos į atitinkamus skyrius, suteikti įvairaus pobūdžio medicininę pagalbą, parengti tolesnį „pacientų“ gydymą. Džiaugiuosi, kad mūsų medikai gerai susidorojo su savo užduotimis, parodė sugebėjimus ir pasirengimą nekasdieninėms ir ekstremalioms situacijoms, jei tokios įvyktų realiame gyvenime“, – teigė vadovas.

Pasak LSMU direktorės infrastruktūrai ir valdymui Helgos Marijos Kauzonės, pratybose medikams talkino ir nemedicininių padalinių darbuotojai užtikrinant sklandų pacientų pervežimą bei kitų užduočių vykdymą.

„Turėjome puikią galimybę ne tik įsivertinti turimus įgūdžius, bet ir išanalizavus savo veiksmus, toliau tobulinti pasirengimą įvairioms ekstremalioms situacijoms“, – įsitikinusi dr. H.M. Kauzonė.

Kaip skelbė Lietuvos kariuomenė, šalyje vyksta vienas didžiausių šiais metais tarptautinių lauko taktikos pratybų „Geležinis vilkas 2024-1“.

Beveik dvi savaites truksiančiuose mokymuose Gaižiūnų ir Kazlų Rūdos poligonuose bei Kauno, Jonavos, Kaišiadorių ir Prienų rajonuose atliekamos gynybos ir puolimo operacijos, kurių metų treniruojasi daugiau kaip 3700 Lietuvos ir sąjungininkų karių ir daugiau kaip 500 karinės technikos vienetų.

Pagrindiniai šių mokymų dalyviai – Lietuvos kariuomenės Pėstininkų brigadai „Geležinis Vilkas“ priklausantys Karaliaus Mindaugo husarų ir Logistikos batalionai bei Lietuvoje dislokuota NATO priešakinių pajėgų kovinė grupė. Mokymuose dalyvaujantys kariniai daliniai pratybose naudoja tankus, pėstininkų kovos mašinas, savaeigius artilerijos pabūklus, šarvuotus transporterius.

Be Lietuvos karių šiuose mokymuose taip pat dalyvauja kariniai vienetai iš Belgijos, Čekijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Liuksemburgo Norvegijos, Nyderlandų, ir NATO priešakinių pajėgų kovinei grupei vadovaujančios Vokietijos. Pratybos „Geležinis vilkas“ yra vieni didžiausių taktinių mokymų, kasmet vykstančių Lietuvoje, jomis siekiama palaikyti ir įvertinti Lietuvos kariuomenės pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ vienetų kovinę parengtį, taip pat ir LSMU Kauno ligoninės pasirengimą neįprastiems atvejams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA