Spūstyse įstrigę kauniečiai stebisi kelininkų darbu: viaduką uždarė, o darbininkų nėra – Kas vyksta Kaune

Spūstyse įstrigę kauniečiai stebisi kelininkų darbu: viaduką uždarė, o darbininkų nėra

Pirmadienį daugiau nei dviem savaitėms uždarius eismą rekonstruojamu Sargėnų viaduku, vairuotojai stringa spūstyse. Kauniečiai stebisi ir tuo, kad ant estakados esą nematyti remontą skubančių užbaigti darbininkų.

„Gal pasidomėtumėte ir parašytumėte, kodėl viadukas Kaunas-Marijampolė-Suvalkai jau tvarkomas antrus metus (pusė jo uždaryta), o darbai ten niekada nevyksta. Dabar situacija dar geresnė – uždarytos abi juostos, kamščiai baisūs, o ant viaduko nė vieno darbuotojo ar technikos vieneto“, – pirmadienį naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ skundėsi skaitytojas.

Kelininkų stygių minėtame kelio ruože antradienį pastebėjo ir dar vienas kaunietis.

„Iškilo klausimas stovint kamštyje, 45 minutes, prie uždaryto Sargėnų viaduko. Ar išsivysčiusioje Europos valstybėje, kur tiltų kainos 70 milijonų, neturėtų darbuotis 20-30 žmonių brigados, pamainomis, dieną – naktį? Kur dabar dirba „Bobcat“ ir du žmonės su kastuvais?“ – retoriškai klausė vaizdo įrašą prie Sargėnų viaduko įamžinęs vyras.

Antradienį „Kas vyksta Kaune“ grupėje vairuotojai skundėsi ir dėl žymiai prailgėjusios kelionės Klaipėdos kryptimi. Didžiausia spūstis, kaip jau tapo įprasta, ties Kleboniškio tiltu.

„Važiavau nuo Jonavos gatvės iki „Depo“ 1 valandą 40 minučių“, – rašė internautai.

Spūstis A1 kelyje / „Kas vyksta Kaune“ grupės nuotr.

Kentėti teks iki mėnesio galo

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad eismas rekonstruojamu Sargėnų viaduku uždarytas iki birželio 28 dienos.

Anot „Via Lietuva“, Kaune esantis ir šiuo metu atnaujinamas Sargėnų viadukas laikinai uždarytas dėl statinio sijų remonto darbų.

Sargėnų viaduko rekonstrukcijos darbai po pertraukos buvo atnaujinti šių metų gegužės pabaigoje. Planuojama, kad po laikino viaduko uždarymo ir būtinų sijų ir kolonų remonto darbų atlikimo, toliau darbai bus tęsiami dviem etapais: pirmojo etapo metu remonto darbus suplanuota atlikti dešinėje estakados pusėje, automobilių eismą kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai leidžiant kaire estakados puse.

Atitinkamai antrame darbų etape remonto darbai būtų vykdomi estakados kairėje pusėje, tuo metu automobilių eismas Kaunas–Marijampolė–Suvalkai kelyje vyktų dešine estakados puse.

Sargėnų viaduko kapitalinio remonto darbus numatyta baigti iki šių metų pabaigos.

Vadinamojo Sargėnų transporto mazgo estakados kapitalinio remonto projekte numatytas kelio statinio perdangų sijų, kolonų, šalitilčio plokščių remontas, deformacinių pjūvių, lietaus vandens surinkimo ir nuvedimo sistemos įrengimas, turėklų ir atitvarų įrengimas, šlaitų plytelių ir šlaitinių laiptų pakeitimas, naujos asfalto dangos paklojimas.

Virš magistralinio kelio A1 Vilnius-Kaunas-Klaipėda einanti estakada buvo tvarkoma pagal 2022 metų gruodžio mėnesį įsigaliojusią sutartį su UAB „Autokausta“.

Sutarties sąlygose nurodyta, jog darbai turėjo būti atlikti per 13 mėnesių nuo sutarties įsigaliojimo. Sutarties vertė siekė 2,115 mln. eurų su PVM.

Naujai prasidėjusius papildomus darbus atlieka AB „Kelių priežiūra“. Sutarties vertė – 372 tūkst. Eur su PVM.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA