Kauniečius stebina naujas šaligatvis: galima pagalvoti, kad jį klojo gerokai įkaušę meistrai – Kas vyksta Kaune

Kauniečius stebina naujas šaligatvis: galima pagalvoti, kad jį klojo gerokai įkaušę meistrai

Lrytas.lt / Arūnas Karaliūnas 2024/06/11 12:29
Lrytas.lt asmeninio archyvo nuotr.

Kauniečius stebina Romainių gatvėje tiesiamas naujas šaligatvis. Kai kuriose vietose jis išties platus, tačiau nuėjus vos kelis metrus lieka tik siauras takelis vienam žmogui praeiti.

Dviračiu važinėti mėgstantis kaunietis Benas Barauskas užsuko į Romainius ir smarkiai nustebo išvydęs dar tik klojamą Romainių gatvės šaligatvį.

„Dalis šaligatvio platus ir patogus, tačiau žengus kelis žingsnius jis tiek susiaurėja, kad neįmanoma būtų stumti net vaikų vežimėlio“, – įsitikinęs vyras.

Jis svarstė, kad galbūt taip atsitiko dėl skirtingo ploto privačių žemės sklypų, kurie driekiasi pernelyg arti gatvės, tačiau galbūt tokiu atveju išvis nereikėjo kloti šaligatvio.

„Atrodo net šiek tiek juokingai. Galima pagalvoti, kad šaligatvį klojo gerokai įkaušę meistrai“, – kalbėjo B. Barauskas.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis tikino, kad Romainių gatvės projektas dar neužbaigtas.

„Atsižvelgiant į aplinkybes bus imtasi korekcijų ir tikrai kai kuriose vietose šaligatvį praplatinsime“, – pažadėjo savivaldybės atstovas.

Jis priminė, kad pirminiuose Romainių įkalnės sprendiniuose šaligatvis apskritai nebuvo numatytas, tačiau visada nuvykę į vietą savivaldybės specialistai situaciją įvertina realiai ir imamasi korekcijų.

„Esant galimybei stengiamės pėstiesiems ir dviratininkams sukurti kuo patogesnį susisiekimą“, – tikino A. Pakalniškis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA