Pakaunėje gimė 400-asis kūdikis: mažyliui išrinko ypatingą vardą – Kas vyksta Kaune

Pakaunėje gimė 400-asis kūdikis: mažyliui išrinko ypatingą vardą

KRS nuotr.

Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje užregistruotas 400-tasis šių metų Kauno rajono kūdikis – Dominykas Palionis iš Alšėnų seniūnijos, Mastaičių. Mažylis gimė gegužės 13 dieną. Atsiimti gimimo liudijimo į Raudondvario dvarą atvyko visa šeima – brolis Adas, kuris kitą savaitę švęs savo ketvirtąjį gimtadienį, tėvai Indrė ir Donatas.

Anot Palionių, antrasis sūnus jiems išskirtinė dovana. „Kai rinkome vaikeliui vardą turėjome tik vieną variantą – Dominykas, o vardo reikšmė ir yra Dievo dovana. Berniukas mums yra didžiausias džiaugsmas“, – teigė mažylio mama.

Ji pasakojo, kad gimus sūnui įvyko daug sutapimų. „Dominyko asmens kodo paskutiniai 4 skaičiai yra tokie patys kaip mano, jis tapo jubiliejiniu 400-uoju kūdikiu. Užaugęs turės ką papasakoti kitiems“, – džiaugėsi Indrė Palionė.

Jubiliejinio kūdikio tėvai atskleidė, kad gimus antrajam sūnui jų pirmagimis Adas jautėsi keistai, džiaugėsi, bet ir pyko, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje. Tačiau dabar jis didžiausias mamos pagalbininkas: padeda broliui pakeisti sauskelnes, jį prausti.

Berniuko tėvai kilę iš Kauno, o į pakaunę atsikraustė prieš beveik ketverius metus. Indrė iki gimdymo dirbo personalo specialistė, o Donatas prekiauja automobiliais. Pora susipažino per pažinčių programėlę. „Vyras pakvietė mane žiūrėti kartu Eurovizijos. Po metų per Euroviziją jis man pasipiršo, dar po metų – susituokėme, ir dar po metų mums gimė Adas“, – prisiminimais dalinosi Indrė.

Berniuko mama džiaugėsi, kad vaikutis labai ramus, leidžia tėvams išsimiegoti. „Nežinau, ar ta ramybė pas mus yra todėl, kad tai antras vaikas, ar Dominykutis tikrai labai ramus vaikas“, – šypsodamasi apie sūnų sakė mama.

Pagausėjusios šeimynos į Raudondvario dvarą pasveikinti atvyko Kauno rajono savivaldybės vicemerė Raminta Popovienė.

Ji tėveliams įteikė kūdikio knygą, kurioje jie galės fiksuoti svarbiausias sūnaus gyvenimo akimirkas ir tradiciškai dovanojamą kūdikio kraitelį. Taip pat šeimai buvo perduoda ir Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro dovana – nemokamas 1 val. plaukimas laivu „Zapyškis“.

„Sveikinu naują Kauno rajono gyventoją. Linkiu Dominykui augti laimingam, sveikam, apsuptam meilės“, – linkėjo vicemerė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA