A. Kandrotas-Celofanas dėl politiko bučinio kreipėsi į teismą – Kas vyksta Kaune

A. Kandrotas-Celofanas dėl politiko bučinio kreipėsi į teismą

ELTA / Gytis Pankūnas 2024/06/08 11:39
Antanas Kandrotas-Celofanas / O. Gurevičiaus nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas / O. Gurevičiaus nuotr.

Aktyvus įvairių protesto akcijų dalyvis, šiuo metu laisvės atėmimo bausmę atliekantis Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas, kreipėsi į teismą dėl esą nederamo parlamentaro, Laisvės partijos nario Tomo Vytauto Raskevičiaus elgesio jo atžvilgiu. Iš politiko vyras siekia prisiteisti 100 eurų neturtinės žalos.

Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovas spaudai Giedrius Janonis Eltai patvirtino, kad gegužės 23 d. teisme gautas ir priimtas A. Kandroto-Celofano civilinis ieškinys T. V. Raskevičiui.

A. Kandroto-Celofano advokatas Erikas Rugienius Eltai sakė, kad ieškinys T. V. Raskevičiui yra susijęs su praėjusių metų liepos mėnesio įvykiu, kuomet Vilniuje, Katedros aikštėje, A. Kandrotui-Celofanui atsistojus šalia Seimo nario T. V. Raskevičius, pastarasis vyrą staiga pabučiavo.

Pasak advokato E. Rugienius, kadangi tąkart policija nepradėjo ikiteisminio tyrimo dėl galimo seksualinio priekabiavimo, A. Kandrotas-Celofanas nutarė kreiptis į teismą dėl T. V. Raskevičiaus veiksmų.

„Ieškinys grindžiamas tuo, kad yra asmens neteisėti veiksmai apsisprendimo laisvei. Šiuo atveju T. V. Raskevičius viešoje vietoje, esant žiniasklaidai, ima ir bučiuoja Antaną. Toks elgesys yra netoleruotinas. Kadangi ikiteisminis tyrimas nebuvo pradėtas, neliko kitų būdų, kaip tik ginti savo teises teisme civiline tvarka.

Tikslas yra užkardinti tokius veiksmus T. V. Raskevičiaus. Nesvarbu, kad jis yra tam tikros kitos pakraipos asmuo, tačiau tai jam nesuteikia teisės eiti gatve ir bučiuoti kitus vyrus“, – Eltai dėstė E. Rugienius.

Antanas Kandrotas Celofanas bandė patekti į Akropolį
Antanas Kandrotas / R. Tenio nuotr.

„Šituo savo veiksmu Antanas siekia apginti savo teisėtus interesus, tai yra laisvą apsisprendimą, su kuo bučiuotis ir su kuo nesibučiuoti“, – pridūrė A. Kandroto-Celofano advokatas.

Jis, paklaustas, kodėl teismo prašoma priteisti būtent 100 eurų neturtinės žalos, kartojo, jog svarbiausia šioje situacijoje yra ne ieškinio suma, o siekis, kad politikas atsakytų už savo veiksmus.

„Dėl didesnės neturtinės žalos reikėtų surinkti papildomus įrodymus, tai atsiremia į tam tikrus kaštus. Kaip sakiau, tikslas šio veiksmo – kad asmuo atsakytų už padarytus veiksmus ir, jei teismo sprendimas bus palankus, jis suveiktų kaip prevencija“, – pažymėjo E. Rugienius.
Eltos kalbintas parlamentaras T. V. Raskevičius teigė nesutinkantis su jam pateiktu ieškiniu.

„Nesutinku su ieškiniu. Manau, kad jis yra absoliučiai nepagrįstas“, – pažymėjo Seimo narys.

Jis teigė, kad A. Kandrotas-Celofanas esą anksčiau minėjo norėjęs pateikti 100 tūkst. eurų ieškinį, tad, pasak T. V. Raskevičiaus 100 eurų suma jį nustebino.

Parlamentaras neslėpė, kad vis dėlto labiausiai jį nustebino ieškinio, su kuriuo jis spėjo susipažinti, motyvai.

„Labiausiai nustebino, kad ponas A. Kandrotas teismui skundžiasi, kad šitas bučinys pakenkė jo reputacijai. Siūlyčiau ponui A. Kandrotui įsivesti „Google“ „Antanas Kandrotas“ ir pažiūrėti, apie ką rašoma straipsniuose – kad jis yra sukčius, vagis, recidyvistas. Man tada sunku paaiškinti, kaip mano nekaltas bučinys pozityvioje atmosferoje galėjo pakenkti jo reputacijai. Manau, kad kaip tik padėjo“, – kalbėjo Laisvės partijos atstovas.

Tomas Raskevičius / DELFI nuotr.

ELTA primena, praėjusių metų, liepos 1 d., Vilniuje, Gedimino prospekte, vyko LGBTQ+ bendruomenės protesto eitynės „Vilnius Pride 2023: vis dar einam“, o tuo metu Katedros aikštėje organizuotas ir nedidelis A. Kandroto-Celofano susibūrimas „Keliu trispalvę už Lietuvą“, kuriame protestuota prieš Vilniuje ir kituose miestuose keliamas Ukrainos vėliavas. Eitynėms pasiekus Katedros aikštę, joje susitiko ir eitynėse dalyvavęs Seimo narys T. V. Raskevičius bei A. Kandrotas-Celofanas. Vyrams atsistojus šalia vienas kito, parlamentaras staiga pabučiavo A. Kandrotą-Celofaną.

A. Kandrotas-Celofanas kreipėsi į policiją su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo seksualinio priekabiavimo, tačiau policija tyrimo nepradėjo.

Apeliacinis teismas šių metų sausį A. Kandrotą pripažino kaltu dėl finansinių nusikaltimų dviejose baudžiamosiose bylose, subendrinus bausmes, vyrui skirta 2 metų ir 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Jis dabar atlieka bausmę Vilniaus kalėjime.

Anksčiau teistas A. Kandrotas yra vienas iš kaltinamųjų 2021 m. riaušių prie Seimo byloje.

Vyras buvo pranešęs, kad dalyvaus šalies prezidento rinkimuose, tačiau Vyriausioji rinkimų komisija jau du kartus atsisakė registruoti jį prezidento rinkimų kampanijai, mat asmuo negalėjo atsidaryti rinkimams skirtos sąskaitos banke.

A. Kandrotas taip pat skelbė su bendražygiais sukūręs partiją „Mes Lietuva“, tačiau laiku nepateikė steigiamojo suvažiavimo dokumentų, tad Teisingumo ministerija nutarė, kad partija negali būti įregistruota.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA