Bankrutuoja dvi žinomas apsipirkimų platformas valdanti įmonė – Kas vyksta Kaune

Bankrutuoja dvi žinomas apsipirkimų platformas valdanti įmonė

BNS / Aurimas Ragelis, Saulius Jakučionis 2024/06/07 20:52
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Apsipirkimų internetu platformas beta.lt ir grupinis.lt valdanti bendrovė „Beta Media“ penktadienį paskelbė apie bankrotą.

Įmonė klientams išsiuntė elektroninį laišką, kad „oficialiai skelbia bankrotą“.

Oficialūs Audito, apskaitos, turto vertinimo ir nemokumo valdymo tarnybos duomenys rodo, kad „Beta Media“ dar nėra paskirtas nemokumo administratorius.

Penktadienį vakare interneto svetainės beta.lt ir grupinis.lt neveikė.

Neatsiskaitinėjo su paslaugų tiekėjais

Kai kurie paslaugų tiekėjai anksčiau BNS informavo nutraukiantys sutartis su įmone, nes „Beta Media“ su jais nebeatsiskaito.

Druskininkuose ir Birštone veikianti sveikatinimo ir reabilitacijos bendrovė „Eglės sanatorija“ sutartį su „Beta Media“ nutraukė šią savaitę.

„Pastaruoju metu susidūrėme su „Beta Media“ finansinių įsipareigojimų pagal paslaugų teikimo sutartį nevykdymu, todėl nuo birželio 5 dienos nutraukėme sutartį“, – penktadienį BNS sakė „Eglės sanatorijos“ generalinis direktorius Artūras Salda.

Sanatorija neatskleidė „Beta Media“ įsiskolinimų. „Eglės sanatorijos“ komunikacijos projektų vadovė Audronė Mockienė BNS sakė, kad šiuo metu sprendžiami susitarimai tarp įmonių klausimai ir ieškomi sprendimai.

Pasak A. Saldos, sprendimas nutraukti sutartį neturi įtakos „Eglės sanatorijos“ paslaugas iš „Beta Media“ jau įsigijusiems klientams.

Anot jo, sanatorija priims visus, per beta.lt ir grupinis.lt iki birželio 4 dienos įsigijusius galiojančius „Eglės“ kuponus, tačiau susigrąžinti pinigų už juos nebus galima.

Kitos – „Versmės“ – sanatorijos komunikacijos atstovė Greta Raižienė taip pat patvirtino, kad „Beta Media“ nevykdo įsipareigojimų įmonei.

„Mes irgi turime nesklandumų, su ta pačia tema susijusių (…). Mes, kaip partneriai, bendradarbiavimo nebetęsime, dėl tų aplinkybių, kad jie laiku neatsiskaito“, – BNS sakė G. Raižienė.

Pasak jos, tikslios „Beta Media“ nemokumo priežastys nėra aiškios.

Užpernai dirbo pelningai

„Beta Media“ vadovas Raimundas Adomaitis BNS situaciją komentuoti atsisakė.

Registrų centrui pateiktoje „Beta Media“ 2022 metų ataskaitoje rašoma, kad bendrovė uždirbo 232,4 tūkst. eurų grynojo pelno, jos pajamos siekė 1,7 mln. eurų.

Duomenų apie 2023 metus bendrovė Registrų centrui dar nepateikė.

Bendrovei „Beta Media“ dar 2018 metais buvo skirta 4 tūkst. eurų bauda už vartotojų klaidinimą.

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) tuomet teigė, kad „Beta Media“ vartotojams suteikė neaiškią ir dviprasmišką informaciją apie paslaugas ir taip iškreipė vartotojų elgesį, nes jie pabrangusių kelionių galbūt būtų nepirkę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA