Europos čempionato startas: M. Alekna su A. Gudžiumi žengė į finalą – Kas vyksta Kaune

Europos čempionato startas: M. Alekna su A. Gudžiumi žengė į finalą M. Alekna liko už borto

Lrytas.lt 2024/06/07 15:13
A. Pliadžio nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Penktadienį Romoje startavusiame lengvosios atletikos Europos čempionate lietuviai disko metimo sektorių paliko skirtingų emocijų. Sau lygių neturėjęs Mykolas Alekna užtikrintai žengė į finalą, prie jo prisijungė Andrius Gudžius, o Martynas Alekna pasirodymą baigė kvalifikacijoje.

10 val. 35 min. prasidėjo A kvalifikaciją, kurioje savo sėkmę bando Mykolas Alekna su A. Gudžiumi.

M. Alekna jau pirmuoju bandymu diską nusviedė 67,50 m ir užsitikrino vietą finale. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo geriausias metimas tarp visų 30-ies dalyvių.

Tuo tarpu A. Gudžius pirmuoju bandymu diską numetė tik 60,55 m. Antruoju bandymu 33-ejų lietuvis rezultatą gerino, diską mesdamas 62,44 m.

Lemiamu, trečiuoju bandymu A. Gudžius diską metė 63,02 m ir A kvalifikacijoje užėmė 6-ąją vietą, tad patyrusiam disko metikui teko laukti kitos kvalifikacijos rezultatų.

11 val. 55 min. vykusioje B kvalifikacijoje bilieto į finalą siekė ir Martynas Alekna Pirmuoju bandymu Martynas diską numetė vos 58,17 m. Antruoju metimu M. Aleknos įrankis skriejo 61,18 m, kas laikinai jį bendroje įskaitoje pakylėjo į 10-ąją vietą.

Netrukus Martyną aplenkė būrys kitų metikų ir paskutiniuoju metimu diską nusviedęs 60,48 m lietuvis liko be finalo. Tarp visų dalyvių Martynas Alekna užėmė 18-ąją vietą. Savo pasirodymu nusivylęs Martynas Alekna priėjęs prie Lietuvos žurnalistų atsiprašė, pasakė nenorintis komentuoti savo pasirodymo ir purtydamas galvą bei grauždamas save nuėjo.

Tuo tarpu A. Gudžius tarp visų metikų liko 9-oje vietoje ir žengė į finalą.

Norint patekti į finalą, diską reikėjo mesti 66 metrus arba patekti tarp 12 geriausių sportininkų. Finalas vyks penktadienį 22 val.

Praėjusiame čempionate 2022 metais aukso medaliu džiaugėsi pasaulio rekordininkas Mykolas Alekna. Tuo tarpu dar prieš tai vykusiame čempionate 2018 metais triumfavo kitas lietuvis A. Gudžius.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA