Kauno rajono krepšininkai pasiekė įspūdingą pergalę – Kas vyksta Kaune

Kauno rajono krepšininkai pasiekė įspūdingą pergalę iškovojo kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes

delfi.lt 2024/06/02 11:38
"Raudondvaris" / Fiba3x3.com nuotr.
"Raudondvaris" / Fiba3x3.com nuotr.

Šeštadienio vakarą „Raudondvario“ 3×3 krepšinio komanda pasiekė įspūdingą pergalę pasaulio turo turnyre Marselyje (Prancūzija).

Lietuviai iškovojo pirmąją vietą bei pasidalino įspūdingo dydžio piniginį prizą. „Raudondvario“ komandoje rungtyniauja Aurelijus Pukelis, Evaldas Džiaugys, Šarūnas Vingelis ir Modestas Kumpys.

Pirmieji trys visai neseniai Debrecene (Vengrija) iškovojo mūsų šaliai kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes. Lietuviams turnyras prasidėjo pirmuoju ir paskutiniu pralaimėjimu. „Raudondvaris“ 11:16 neprilygo „Amsterdam“ krepšininkams, bet sekančiame mače po pratęsimo 15:13 palaužė varžovus iš Vokietijos – „St. Pauli“ krepšininkus ir iškopė į atkrintamąsias.

Ketvirtfinalyje mūsiškių laukė sunkiausias testas – „Ub Huishan NE“ komanda iš Serbijos. Tai yra pirmasis šio turnyro reitingas, o šią ekipą sudaro minėtos šalies rinktinės branduolys, kuris varžysis olimpinėse žaidynėse. Visgi lietuviai parodė charakterį ir dramatiškoje kovoje 21:19 patiesė tituluotus priešininkus.

Pusfinalyje „Raudondvaris“ susitiko su „Vienna“ ekipa iš Austrijos. Čia lietuviai išgyveno dar vieną dramą, kur ir vėl mūsiškiai sugebėjo įrodyti savo pranašumą (21:19).

Finale laukė šeimininkų iššūkis – „Paris“ ekipa iš Prancūzijos. Visgi finalinė kova pareikalavo mažiausiai nervų ląstelių. „Raudondvaris“ gan greit susikrovė užtikrintą pranašumą ir 19:14 pranoko triukšmingai palaikomą šeimininkų ekipą.

Turnyro naudingiausiu krepšininku pripažintas buvo „Raudondvario“ atstovas Modestas Kumpys, o Lietuvos komanda taip pat iškovojo ir 40 tūkst. JAV dolerių piniginį prizą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA