Legendinė „Raketa“ pradeda sezoną – bilietai tirpsta akyse – Kas vyksta Kaune

Legendinė „Raketa“ pradeda sezoną – bilietai tirpsta akyse

Pirmasis „Raketos“ reisas iš Kauno pajudės šeštadienį, tačiau bilietų neliko tik paskelbus jų prekybą. Kauniečiai su „Raketa“ galės nuplaukti ne tik į Nidą, bet ir pasirūpinti smagia pramoga šeimai ar kolektyvui. Šiais metais prie greitaeigio laivo vairo vėl stos senosios „Raketos“ penktos kategorijos laivavedys kapitonas Danius Druskis ir Sigitas Gedminas. Deja, šiek tiek kyla plaukimo kainos.

Vandenyje išvengsite kamščių

Kaip žinia, šiais metais Neringoje tvarkomas kelias Smiltynė-Nida, o norint patekti į keltą, tenka stovėti eilėse, todėl „Raketos“ atstovai džiaugiasi, jog šiais metais laisvas padės šių nepatogumų išvengti.

„Tikimės labai geros vasaros, kadangi Smiltynės kelią remontuoja, tai realiai „Raketa“ šiais metais bus greičiausias būdas pasiekti Nidą, norint išvengti ir kelto kamščių ir pačio važiavimo tuo remontuojamu keliu. Aišku, norint nuvykti į Juodkrantę, teks keliauti tuo keliu, bet jei į Nidą konkrečiai, tai „Raketa“ bus tobulas būdas nuvykti“, – apie pradedamą sezoną kalbėjo VšĮ „Vandens kelias“ komunikacijos vadovė Brigita Navickienė.

Primename, kad 10 kilometrų atkarpoje nuo Alksnynės iki Juodkrantės (8.95-18.93km) darbai vyks visą vasarą, todėl keliautojams tai gali sukelti nemenkų nepatogumų. Tiesa, darbai vyksta ganėtinai greitai ir vairuotojai praneša, kad dalis tvarkomo ruožo jau sutvarkyta.

Laivas „Raketa“ / R. Tenio nuotr.
Laivas „Raketa“ / R. Tenio nuotr.

Bilietai brangsta

Nors su laivu pasiekti Nidą paprasta, bet nepigu, o šiais metais kaina dar šiek tiek didės. Tiesa, atstovų teigimu, šį sezoną planuojama daug akcijų ir kitų nuolaidų.

„Kainą šiek tiek pakėlėme, nes apskritai viskas pabrango, bet planuojame daryti daug akcijų. Mes labai retai darome akcijas, bet šiais metais planuojame ir žaidimų daugiau, ir nuolaidų pačių pritaikyti, kad ta kaina nebūtų tokia gąsdinanti“, – teigė B. Navickienė.

Atstovės teigimu, pigesni plaukimai yra iš Nidos, kai keliautojai renkasi grįžti į Kauną ketvirtadienį arba penktadienį. Tuomet kaina skiriasi kone dvigubai – vietoje 59 eurų mokėsite 29 eurus.

„Taip yra todėl, kad savaitgalis būna pats geidžiamiausias keliautojų, turistų, o tos dienos mažiau patrauklios, todėl ir kaina kiek mažesnė“, – pastebi ji.

Šiuo metu pigiausi bilietai kainuoja 29 eurus, plaukiantiems iš Nidos į Kauną. Į Nidą iš Kauno nuplauksite už 49 eurus. Po Joninių šios kainos kils po 10 eurų.

Vaikai iki 4 metų gali plaukti nemokamai, o vaikams nuo 5 iki 12 metų bilietas kainuoja 10 eurų pigiau. Nuo 12 metų teks mokėti pilną bilieto kainą. Tiesa, papildomai teks susimokėti už sunkesnį nei 10 kg. bagažą. Negalią turintys asmenys visą sezoną gali plaukti už 39 eurus į vieną pusę.

Laivo „Raketa“ tvarkaraštis 2024
Laivo „Raketa“ tvarkaraštis 2024

Kelionės išparduotos net vasaros viduryje

Pirmosios kelionės bilietai buvo išparduoti juos tik paleidus į prekybą. Ieškant galimybes šią vasarą į Nidą nuplaukti su „Raketa“, bilietai kai kuriomis datomis išpirkti ir liepos mėnesį.

„Šiam savaitgaliui tik paleidom ir iš karto išpirko. Turbūt tėvo diena dar pridėjo, pramoga tokia šeimai gaunasi. Atgal dar yra bilietų, bet į priekį jau ne“, – teigė pašnekovė.

„Būna įvairūs renginiai Nidoje, tokie kaip „Benai, plaukiam į Nidą“, Kuršių marių Regata ir kt. Todėl visada bandome draugauti su Neringos savivaldybe, su Turizmo ir informacijos centru, taip pat ir su Kauno Turizmo centru bendraujamės, kad galėtume stebėti srautus“, – apie didesnius keleivių srautus renginių metu kalbėjo B. Navickienė.

Pernai metais „Raketa“ buvo itin populiari ir visi siūlomi bilietai buvo išparduoti.

„Raketą“ galima užsakyti ir privačiai šventei, jei norite papramogauti su savo šeima, o gal išvykti į Neringą su darbo kolektyvu. Tokios asmeninės pramogos kaina prasideda nuo 6000 eurų.

Kiti renkasi plaukti grupelėmis su gidu. Kartais atsiranda tokių keliautojų, kurie su „Raketa“ plaukia į Nidą, keliauja iki Smiltynės ir persikėlę į Klaipėdą namo grįžta traukiniu.

„Taip pat turime trečiojo amžiaus universiteto labai populiarią mūsų pramogą. Visi senjorai pasisamdo gidą ir plaukia vienai dienai. Labai džiaugiamės, kad senjorai domisi šia pramoga“, – džiaugėsi B. Navickienė.

Pastebi iššūkį dėl nakvynės Nidoje

Anot pašnekovės, keliautojai iš Kauno vis dažniau skambina pranešti, jog teks atsisakyti plaukimo „Raketa“, nes Nidoje nepavyksta rasti nakvynės vienai nakčiai. Vietinės apgyvendinimo įstaigos atkreipia dėmesį, jog „savaitgaliniai“ klientai nėra jų prioritetas, tikisi sulaukti ilgiau apsistojančių poilsiautojų.

„Šiais metais susiduriame su problema, kad Neringoje sunku rasti kas priimtų apsigyventi vienai nakčiai. Anksčiau to nebuvo, o dabar skambina klientai ir nori pirkti bilietą „Raketos“, bet neranda nakvynės. Greičiausiai nenori, kad vienai nakčiai važiuotų patys viešbučiai ar apgyvendinimo įstaigos. Tai liūdna, nes girdime iš pačių žmonių“, – pagrindinį keliautojų iššūkį įvardijo B. Navickienė.

„Turime pastebėti, kad privataus sektoriaus atstovai, stengiasi vengti „savaitgalinių“ klientų, todėl labiau vertina ilgalaikius bent 5 nakvynių užsakymus“, – naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė pajūrio apgyvendinimo paslaugų katalogo „PrieJūros.LT“ vadovas Laurynas Šertvyčius.

„Raketos“ komanda pastebi, jog net neradus nakvynės vietų vienai nakčiai, keliautojai gali rinktis vienos dienos kelionę. Tokias keliones dažnai renkasi senjorai, kurie Nidoje nori pasivaikščioti, pasižvalgyti ir išgerti kavos.

Nida, uostas / Kas vyksta Neringoje nuotr.
Nida, uostas / Kas vyksta Neringoje nuotr.

„Raketa“ atgijo

Laivas „Raketa“ – inžinerinė legenda nuo septintojo dešimtmečio plaukusi vaizdingiausiais Nemuno vingiais ir slėniais. Ne vieną keliautojų kartą sentimentais apdovanojusios kelionės atgimsta su legendiniais laivo kapitonais ir istorijomis, rašoma „Raketos“ internetiniame puslapyje.

To meto moderniausias keleivinis laivas Tarybų sąjungoje pradėtas gaminti dar 1957–aisiais. Nepamirštamos futuristinės formos, galingi povandeniniai sparnai ir iki tol neregėtas kelionės greitis: laikmečio lūkesčius lenkianti transporto priemonė asocijavosi su laisve ir itin sparčia moksline pažanga.

Novatoriškos idėjos netruko pasiekti Lietuvos – septinto dešimtmečio pradžioje laivai Raketa atkeliavo į Kauną ir nedelsdami pradėjo keliones Nemuno vingiais. Bemaž šešiasdešimt keleivių vienu metu talpinęs laivas upe plaukdavo keliais skirtingais maršrutais, o kursuojančių Raketų skaičius ilgainiui išaugo net iki penkių laivų! Šios įspūdingos, sentimentais virtusios kelionės Lietuvoje tęsėsi iki 1995–ųjų ir stebino net kelias poilsiautojų kartas.

Po ilgos pertraukos ir laivo rekonstrukcijos, reguliarius maršrutus „Raketa“ atnaujino 2020 metų birželį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA