„Jaunimo linijos“ dovana Kaunui – žinutę nešantis „Apsikabinimas“ – Kas vyksta Kaune

„Jaunimo linijos“ dovana Kaunui – žinutę nešantis „Apsikabinimas“

Indrėja Terė 2024/05/30 14:30
„Apsikabinimo“ piešinys ant Kauno „Aušros“ gimnazijos / M. Patašiaus nuotr.
„Apsikabinimo“ piešinys ant Kauno „Aušros“ gimnazijos / M. Patašiaus nuotr.

Vieną iš paskutinių gegužės dienų, ant Kauno „Aušros“ gimnazijos sienos, pasirodė menininko Tado Šimkaus linijos. Po šimtų kartų aukštyn keltuvu, virtusios apsikabinimo piešiniu – „Jaunimo linijos“ dovana mūsų miestui.

„Praėjusiais metais „Jaunimo linija“ minėjo darbo Kaune trisdešimtmetį. Per šį laiką tai išaugo į padalinį, kuriame darbuojasi gerokai virš šimto savanorių, tad siekdami pasidžiaugti šia nuostabia proga, kartu su „Kauno akcentų“ programos pagalba, sugalvojome miestui padovanoti piešinį. Menininko Tado Šimkaus autorinis darbas pavadinimu „Apsikabinimas“, kurį jis piešė kartu su „Gyvos grafikos“ komanda, simbolizuoja „Jaunimo linijos“ vidinį ryšį, rūpestį kitu žmogumi ir organizacijos viziją – nė vienas nepaliktas vienas.

Taip kiekvienas jaunas žmogus, kuris į mus kreipiasi, susidurdamas su emociniais sunkumais, visada – bet kuriuo paros metu – gali gauti rūpestį, pagalbą, išsikalbėjimą bei emocinę paramą. Šiuo piešiniu, šia dovana Kauno miestui, siekiame parodyti, jog mums rūpi visuomenė ir žmonės, kurie savanoriauja“, – dalinasi psichologas, „Jaunimo linijos“ Kauno padalinio vadovas Mykolas Kriščiūnas.

„Apsikabinimo“ piešinys ant Kauno „Aušros“ gimnazijos / M. Patašiaus nuotr.
„Apsikabinimo“ piešinys ant Kauno „Aušros“ gimnazijos / R. Tenio nuotr.

„Kiekvieną dieną, visą parą, „Jaunimo linija“ teikia emocinę paramą jauniems žmonėms telefonu, o vakarais ir internetiniais pokalbiais. Per parą sulaukiame apie 120 pagalbos prašymų. Dažniausiai jauni žmonės kreipiasi dėl santykių problemų, vienišumo, psichikos sutrikimų. Net 64 proc. visų pokalbių bei susirašinėjimų liečia savižalos ir savižudybės temas. Sunkiu momentu, tai gali būti vienintelė pagalbos išeitis. Todėl ir šis „Jaunimo linijos“ inicijuotas piešinys viešoje vietoje turėtų priminti kiekvienam praeinančiajam – kaip svarbu yra ryšys su žmogumi, o geras žodis ar nuoširdus apsikabinimas gali išgelbėti gyvybę!“ – priduria „Jaunimo linijos“ komunikacijos vadovė Rita Stanelytė.

Kūrėjas Tadas Šimkus, netikėtai paklaustas apie šio darbo istoriją bei reikšmę, sustabdė procesą ir rankoje laikomu teptuku vedžiojo mintis.

„Apsikabinimo“ piešinys ant Kauno „Aušros“ gimnazijos / M. Patašiaus nuotr.
Tadas Šimkus / M. Patašiaus nuotr.

„Džiugina vykstantis įgyvendinimas, iki tol vykę svarstymai – tinkamos lokacijos paieškos ir pokyčiai, užtruko metus. Idėja šiek tiek nukentėjo, bet čia esantys du piešiniai – atskirti spalvomis, sąsaja tarp linijų ir pačios „Jaunimo linijos“ bei lokacija, kurioje gyvas jaunų žmonių srautas, kuria prasmę.

Piešinyje svarbi linijos estetika, supaprastinta ji iš savęs pabrėžia ir potemę, jog sudėtinga gali būti išspręsta paprastais, švariais ir lengvais būdais. Iš vienos pusės tai vaikiška, tačiau tokia viena iš tikslo bendraties dalių – sudėtingą perteikti lengvai ir žaismingai“, – priduria menininkas Tadas Šimkus.

Paklausus, kodėl tai daro, autorius po švelnaus susimąstymo įvardino tikslą – gražesnio pasaulio kryptį, kurios, greičiausiai, laikosi Mykolas ir kiekvienas „Jaunimo linijoje“ dirbantis savanoris. Piešinys transliuoja žinutę, primindamas apie kiekvieno mūsų svarbą, lieka tik pakelti akis ir pasidžiaugti, kaip kinta ir yra puošiamas mūsų miestas.

Jeigu ieškote emocinės paramos, „Jaunimo linija“ kviečia kreiptis telefonu 8 800 28888 arba pasikalbėti internetu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA