VDU Kultūros dienos: diskusija „Sėkmės skonis ir prieskoniai: ką reiškia miestui būti Pasaulio paveldo sąraše?“ – Kas vyksta Kaune

VDU Kultūros dienos: diskusija „Sėkmės skonis ir prieskoniai: ką reiškia miestui būti Pasaulio paveldo sąraše?“

Kaunas UNESCO paveldo sąraše
R. Tenio nuotr.
Kaunas UNESCO paveldo sąraše
R. Tenio nuotr.

Praėjusių metų rugsėjo mėnesį Lietuvą pasiekė džiugi žinia – Pirmosios Lietuvos respublikos Kauno modernizmo architektūra įrašyta į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Tai istorinis momentas net tik Kaunui, bet ir Lietuvai, nes būtent tuo metu gimė ir vystėsi Lietuvos modernus valstybingumas. Kartu Kaunas yra charakteringas visos Rytų ir Centrinės Europos modernizacijos simbolis, kuriame atsispindi optimistinė naujų, iš imperijų išsivadavusių nepriklausomų valstybių sostinių idėja.

Tačiau, ką iš tiesų šis istorinės sėkmės momentas reiškia miestui ir kokia laukia jo ateitis? Ar išties architektai ir vystytojai sunerimę dėl galimai griežtėsiančių reikalavimų ar draudimų? Ar miestas tikrai taps (o gal jau tampa?) didžiausiu naudos gavėju dėl potencialiai augančio turizmo ir investuotojų?

Kviečiame visus Kauno paveldo ir miesto entuziastus prisijungti prie diskusijos apie sėkmės skonius ir prieskonius.

Renginys vyks VDU Menų fakultete (Muitinės g. 7 – 207, Kaunas) antradienį, gegužės 24-ąją. Renginio pradžia – 18.00 val.

Diskusijos dalyviai:

Sigita Bugenienė | Kultūros ministerijos Kultūros paveldo politikos grupės patarėja, UNESCO nominacinės paraiškos „Modernistinis Kaunas: Optimizmo architektūra, 1919-1939“ rengėja.

Vaidas Petrulis | KTU Architektūros ir urbanistikos tyrimų centro vadovas, dr. docentas, UNESCO nominacinės paraiškos „Modernistinis Kaunas: Optimizmo architektūra, 1919-1939“ rengėjas, knygos „Optimizmo architektūra. Kauno fenomenas, 1918–1940” bendraautorius.

Karolis Banys ir Petras Gaidamavičius | „Art Deco muziejaus“ iniciatoriai ir įkūrėjai, Pirmosios Lietuvos Respublikos palikimo gaivintojai ir puoselėtojai.

Gintaras Česonis | Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus valdybos pirmininkas, Kauno fotografijos galerijos vadovas, leidinio „Kauno tarpukario architektūra“ fotografijų autorius.

Diskusijos moderatorė:

Jūratė Tutlytė | VDU Menų fakulteto docentė, architektūros ir dizaino tyrėja, Lietuvos paviljono 19-os Venecijos architektūros bienalėje komisarė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA