Raudondvario dvare praūžė Šeimų šventė ir Muziejų naktis – Kas vyksta Kaune

Raudondvario dvare praūžė Šeimų šventė ir Muziejų naktis

Šeimų šventė / KRS nuotr.
Šeimų šventė / KRS nuotr.
Šeimų šventė / KRS nuotr.
Šeimų šventė / KRS nuotr.

Gegužės 11 dieną tūkstančiai žmonių leido laiką Raudondvario dvare vykusioje Šeimų šventėje, o vakare didžiulės eilės nusidriekė prie pilies, kur vyko Muziejų nakties renginiai – nemokamos edukacijos, ekskursijos.

Tarptautinė muziejų naktis tradiciškai rengiama gegužės 20-ąją – Tarptautinės muziejų dienos vakarą, tačiau šiemet galimybe pasinaudoti nemokamomis ekskursijomis ir edukacijomis Raudondvario dvaras pasiūlė anksčiau, gegužės 11-ąją.

„Pagalvojome, kad nemokamos edukacijos galėtų būti logiška Šeimų šventės dalimi“, – paaiškino Raudondvario dvaro direktorė Snieguolė Navickienė.

Didžiulis istorijos ir kultūros paveldo gerbėjų būrys nudžiugino ir Kauno rajono merą Valerijų Makūną. „Tokios edukacijos yra puiki priemonė kurti glaudesnį ryšį su bendruomenėmis ir įtraukti šeimas į muziejų veiklą“, – pastebėjo meras.

Kaip teigiama Kauno rajono savivaldybės pranešime, Raudondvario pilies menėse vyko pažintinės ekskursijos. Lankytojus ypač domino autentiškos grafo Benedikto Henriko Tiškevičiaus nuotraukos, pasakojančios apie to meto Raudondvario dvare vykusį kultūrinį gyvenimą, grafų pramogas ir pomėgius.

Pilies rūsyje vyko edukacija, kurios metu cianotipijos metodu buvo galima sukurti atviruką iš muziejaus fonduose saugomų nuotraukų.

Vėlai vakare didžiulis kokybiškos muzikos gerbėjų būrys skubėjo stebėti ne „Euroviziją“, o Raudondvario dvaro menų inkubatoriaus salėje rodomą roko opera „Odė gyvenimui. Kita Žygimanto Augusto gyvenimo pusė“. Spektaklis jau buvo rodytas Ramučių gatvės roko festivalyje, po kurio jam prigijo trumpesnis pavadinimas „Karalių kraujas“.

Muzikinės dramos atlikėjai – profesionalūs operos solistai ir roko grupė „Thundertale“. Pagrindinius vaidmenys kūrė Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos lektorė, Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė Gabrielė Kuzmickaitė-Žukauskienė ir Martynas Žukauskas. Spektaklio režisierius Tomas Erbrėderis, kompozitorius Laurynas Baškys, scenarijaus autorė Aistė Nomeikaitė.

Šeimos šventės ir Muziejų nakties renginius gyventojams dovanojo Kauno rajono savivaldybė ir Raudondvario dvaras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA