Kauno apskrityje treniruosis ir pareigūnai: saugos strateginius objektus, imituos teroro aktą | Kas vyksta Kaune

Kauno apskrityje treniruosis ir pareigūnai: saugos strateginius objektus, imituos teroro aktą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Balandžio 24-25 dienomis Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse organizuojamos pratybos „Šventaragio žygis 2024“, pranešė policijos departamentas.

Pratybų metu bus imituojami įvykiai susiję su strateginių objektų saugumu, teroro aktais, diversantų paieška ir sulaikymu, pabėgimu iš įkalinimo įstaigos, inkasatorių užpuolimu.

Pratybose dalyvaus Lietuvos policijos, vidaus reikalų sistemos statutinių įstaigų, kitų šalies įstaigų, savivaldybių, nevyriausybinių organizacijų pareigūnai ir darbuotojai.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad antradienį Lietuvoje prasidėjo ir Vokietijos Bundesvero plataus masto pratybos „Didžioji kvadriga 2024“ („Grand Quadriga 2024“).

Gegužės 6–8 dienomis Vilniuje bei Kaune vyks ir Lietuvos kariuomenės pratybos „Perkūno bastionas 24“. Pratybų metu bus treniruojamasi vykdyti ginkluotųjų pajėgų vienetų, karo komendantų ir valstybės bei savivaldybių institucijų, įstaigų ir organizacijų bendradarbiavimą ir sąveiką mobilizacijos bei karo padėties metu, taip pat turto rekvizavimą ir komendanto valandos paskelbimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA