Kauno valdžia patyliukais nusprendė naikinti ledo areną Žaliakalnyje | Kas vyksta Kaune

Kauno valdžia patyliukais nusprendė naikinti ledo areną Žaliakalnyje

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Beveik pusę amžiaus skaičiuojanti, ne vienam aukšto lygio sportininkui pagrindus paklojusi Kauno ledo arena ruošiasi transformacijai, skelbia Kauno savivaldybė. Tik transformacija ne pati geriausia, visų ledo sporto mėgėjų ir profesionalų nuostabai – ledo arena virs į krepšinio, futbolo ar kitų sportų sale.

Senąją Kauno ledo areną Aušros gatvėje administruojanti sporto mokykla „Startas“ šiuo metu turi apie 300 auklėtinių, lankančių dailiojo čiuožimo ir ledo ritulio treniruotes. Čia taip pat organizuojamos ir šių sporto šakų varžybos.

Dar neseniai tai buvo vienintelė vieta Kaune žiemos sportui ir čiuožimo entuziastams, o prieš kelis metus šalia „Girstučio“ buvo atidaryti nauji ledo rūmai.

Nors Kauno savivaldybės atstovų teigimu naujoji ledo arena galės tapti pagrindine miesto žiemos sporto šakų baze, abejomis arenomis besinaudojantys sportininkai teigia, jog net ir dabar dažnai juntamas laisvų treniruočių laikų trūkumas.

Darbai prasidės vasarą

„Čiuožėjams persikėlus į ledo rūmus šalia „Girstučio“, senąją areną Aušros gatvėje paversime daugiafunkciu kompleksu su krepšinio, tinklinio, salės futbolo ir kitų sporto šakų erdvėmis. Čia galės sportuoti netgi fechtuotojai, penkiakovininkai.

Galime paneigti bet kokius nuogąstavimus: arenos pastatas išliks toks pats autentiškas, koks buvo pastatytas prieš beveik 50 metų – transformuosis tik jo vidus. Netgi visa ledo šaldymo įranga išliks savo vietose – jei ateityje čiuožimo populiarumas šautų į naujas aukštumas, čia labai greitai vėl galėtų sugrįžti ledas“, – liūdnas prognozes džiugiai diktavo Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Tadas Vasiliauskas.

Sporto šakų rokiruotė iš arenos į naujus ledo rūmus planuojama šią vasarą, siekiant netrukdyti treniruočių procesui. Numatyta, kad Kovo 11-osios gatvėje veikiančių ledo rūmų valdymas bus patikėtas sporto mokyklai „Startas“.

Pranešime žiniasklaidai teigiama, jog beveik 3,7 tūkst. kv. metrų plotą užimanti ledo arena bus konvertuota į 3 universalias aikšteles – sporto mokyklų auklėtiniai lankys tinklinio, rankinio, badmintono, lauko teniso, krepšinio ir netgi fechtavimo treniruotes. Sujungus dvi aikšteles, čia galės vykti oficialios salės futbolo ar rankinio rungtynės. Gretimos pastato erdvės bus pritaikytos dviračių sporto treniruotėms bei imtynininkų užsiėmimams.

„Vietoje ištirpdyto ledo, nuėmus aikštės bortus, bus paklotas įvairioms sporto šakoms tinkamas parketas. Lygiagrečiai numatyta įrengti šildymo ir vėdinimo sistemas. Šaldymo įranga taip pat nebus išmontuota: jei staiga išaugtų ledo sporto šakų populiarumas, daugiafunkcis kompleksas per optimaliai trumpą laiką vėl galėtų tapti arena čiuožimui“, – apie kardinalų sprendimą rašoma Kauno savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Kauniečiai paskelbė peticiją

Prieš kelias savaites pirmą kartą pasklidus gandams, jog miesto valdžia nori panaikinti senąją Kauno ledo areną Žaliakalnyje, leod sporto šakų entuziastai ėmėsi iniciatyvos ir paskelbė peticiją, norėdami ledo areną išsaugoti.

„Ši peticija skirta visiems, kas prieštarauja Kauno ledo arenos, esančios Aušros g. 42C panaikinimui. Šioje dirbtinio ledo arenoje darbo dienomis ir savaitgaliais šimtai kauniečių ir miesto svečių dalyvauja vykstačiuose masinio čiuožimo seansuose, dailiojo čiuožimo užsiėmimuose, bei ledo ritulio treniruotėse. Šis sporto objektas vienija net kelias kartas įvairaus sporto ant ledo entuziastų ir yra reikšminga Kauno ir visos Lietuvos žiemos sporto istorijos dalis. Pasirašykite šią peticiją, jei nepritariate Kauno ledo arenos uždarymui ir reikalaujate, kad Ledo arenos darbas būtų tęsiamas įprastu sezoniniu grafiku“, – rašoma peticijos.lt puslapyje sukurtoje peticijoje.

Peticiją peržiūrėti ir pasirašyti galite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA