Skrydžio į Londoną teko laukti pusę dienos: vėlavo dėl stiuardesės ir keleivės konflikto? | Kas vyksta Kaune

Skrydžio į Londoną teko laukti pusę dienos: vėlavo dėl stiuardesės ir keleivės konflikto?

R. Tenio ir skaitytojos nuotr.

Su „Kas vyksta Kaune“ redakcija susisiekė skrydžio į Londono Liutono oro uostą laukianti keleivė. Jos teigimu, skrydis daugiau nei 6 valandoms atidėtas dėl „Wizzair“ oro linijų stiuardesės klaidos, kai konflikto su keleive metu skrydžių palydovė netyčia išskleidė apsauginį trapą.

„Stiuardesė lėktuve sumaišė mygtuką ar rankenėlę, dėl ko išsiskleidė evakuacijos nusileidimas“, – teigia skaitytoja. „Vyko kažkoks konfliktas su keleive“.

Skaitytojos nuotr.

Pagal informaciją, pateikiamą skrydžių sekimo ir informacijos tinklapyje „Flightradar24“, šio lėktuvo modelis yra „Airbus A321-271NX“. Žemiau esančiame vaizdo įraše rodoma, kaip atrodo avarinės čiuožyklos išskleidimas šio modelio lėktuve.

Oro linijų bendrovės tinklapyje rašoma, jog lėktuvas turėjo pakilti šiandien, 12 valandą dienos. Skrydis buvo keletą kartų atidėtas, lėktuvas pakilo 17.30 val.

Skaitytojos, pranešusios „Kas vyksta Kaune“ redakcijai apie neeilinį įvykį teigimu, dėl neaiškių „saugumo“ priežasčių, laukiantys keleiviai buvo informuoti, kad tik pusė jų galės skristi į Liutono oro uostą. Kokia tvarka buvo pasirinkti pusė keleivių, lieka neaišku.

Skrydžio laukė beveik 6 valandas

12 val. tikėjęsi išskristi keleiviai į lėktuvą pradėti laipinti tik 17:30 val. Atsiųstame vaizdo įraše matyti prie įlaipinimo vartų nusidriekusios laukiančių keleivių eilės.

Susisiekus su Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovu M. Zeleniumi, paaiškėjo, jog įvyko incidentas, kurio metu išsiskleidė apsauginis trapas.

„12 val. turėjo pakilti lėktuvas į Liutono oro uostą Londone. Skrydis dėl įvykusio incidento buvo atidėtas“, – teigė Lietuvos oro uostų atstovas.

„Viso turėjo keliauti 218 keleivių. Apie 50 iš jų savanoriškai sutiko nekeliauti, jiems buvo pakeisti bilietai, supildyti dokumentai dėl kompensacijų. Keleiviai gavo maisto kuponus. Likę keleiviai toliau laukė terminale, jie buvo informuoti apie jų teises. Jie taip pat gavo maisto kuponus“.

Lėktuvas į Londoną išskrido 18.57 val.

Nurodoma, kad priežastis, dėl kurios išsiskleidė apsauginis trapas, tiriama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA