Kauniečiai protestuos prieš „Vičiūnus“ ir V. Matijošaitį | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai protestuos prieš „Vičiūnus“ ir V. Matijošaitį

BNS / Goda Vileikytė 2024/03/22 08:16
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Paaiškėjus, jog iš Rusijos iki šiol nepasitraukusi Kauno mero Visvaldo Matijošaičio šeimos valdomos „Vičiūnų“ grupės gamyklos „Vičiunai-Rus“ atstovai susitikimuose su užsienio šalių ministrais atstovauja Rusijos maisto pramonei, penktadienį Kaune, prie savivaldybės planuojamas protestas.

Jo organizatorius Rokas Povilius teigia, kad pagrindinis protesto tikslas – pašalinti Matijošaičių šeimą iš Kauno valdžios, o leidimas išduotas 50-iai žmonių, jo organizatorius – jis pats, neatstovaujantis jokioms organizacijoms.

„Ryt bus šventinis stalas, specialus tortas, visi norintieji galės parašyti palinkėjimus sveikinimo atvirukuose Matijošaičiams. Bus plakatai, vėliavos, skanduotės. Švęsime dvejų metų išsisukinėjimų ir veidmainysčių „gimtadienį“, – komentare BNS teigė R. Povilius.

LRT radijas praėjusią savaitę paskelbė, jog Sovetske (Kaliningrado srItyje) veikiančios įmonės „Vičiunai-Rus“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Rolanas Ozarinskas ir tiekimo vadovas Edgaras Pečiulis pernai balandį Maskvoje susitiko su Kubos maisto pramonės ministru ir jo atstovais. Susitikimams tarpininkavo abiejų šalių ambasados.

Nurodoma, kad „Vičiunai-Rus“ vadovai buvo pristatyti kaip Rusijos maisto pramonės pasididžiavimas.

Lietuvos valdžia sako smerkianti tokį įmonės sprendimą ir žada siekti, kad „Vičiūnų“ grupei nebūtų leista dalyvauti viešuosiuose pirkimuose.

Valstybės saugumo departamentas mano, kad taip Lietuvos investuotojai Rusijoje gali būti veikiami Kremliaus. Įmonės vadovai atsisakė komentuoti susitikimą, nes esą nenori pakenkti įmonės pardavimo procesui. Ekspertai siūlo lietuvių kapitalo įmonę traktuoti kaip Rusijos bendrovę.

Prezidentas Gitanas Nausėda anksčiau teigė, kad iš Rusijos nesitraukianti „Vičiūnų“ grupė daro ne tik reputacinę, bet ir politinę žalą, o pats V. Matijošaitis šioje situacijoje yra pažeidžiamas. Anot jo, nors politiniai vertinimai dėl grupės veiksmų „buvo duoti ne kartą, „Vičiūnai“ toliau randa argumentų, kad jie negali tinkamai pasitraukti, nes tai reikštų labai didelius nuostolius“, o kita pusė naudojasi tokiu jų pažeidžiamumu.

G. Nausėda pridūrė, kad „Kauno meras yra išrinktas Kauno žmonių, reiškia, jis yra Kauno meras su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA