Unikalią akciją sugalvojęs M. Imbrasas Kaune išbėgiojo žodžius „Slava Ukraini“: prisijungė ir žinomi žmonės – Kas vyksta Kaune

Unikalią akciją sugalvojęs M. Imbrasas Kaune išbėgiojo žodžius „Slava Ukraini“: prisijungė ir žinomi žmonės

Greta Mižutavičiūtė 2024/03/05 19:00

Kaune gimęs ir augęs Matas Imbrasas, norėdamas palaikyti Ukrainą ne tik finansiškai, bet ir morališkai, vasario 20 dieną pradėjo savo paties sugalvotą akciją „SLAVA UKRAINI“. Palaikymo akcijos tikslas – išbėgioti raides iki dviejų vientisų žodžių – Slava Ukraini (liet. Šlovė Ukrainai). Vienai raidei vaikinas skyrė 10 kilometrų. Kaunietis džiūgauja, kad palaikymo akcija sulaukė ir žymių žmonių įsitraukimo.

Ukrainos palaikymo akcijos idėja kauniečiui kilo bėgant tradicinį savo maršrutą.

„Aš labai dažnai užsiimu sportu. Bėgiojimas yra sportas, kuriuo labiausiai mėgaujuosi. Idėja kilo, nes labai norėjau prisidėti prie paramos Ukrainai ne tik finansiškai, bet ir morališkai. Todėl vieną dieną, bėgdamas savo tradicinį maršrutą namai-Soboras, nusprendžiau užrašyti „Slava Ukraini“ žodžius, besinaudojant GPS signalu“, – teigė pašnekovas.

Išbėgioti pilniems „Slava Ukraini“ žodžiams Kauno miesto žemėlapyje vaikinui prireikė 12 dienų. Kaunietis taip pat įvardijo, kiek laiko užruko išbėgti vieną raidę.

„Dažniausiai užtrukdavau nuo 49-60 minučių, vis dėlto laiką labai koregavo reljefas: kalnai, perėjos, laiptai. Didelę įtaką turėjo ir oro sąlygos, nes teko bėgti tiek per sniegą, tiek per liūtį“, – pasakojo jaunuolis.

M. Imbrasas savo bėgimą pradėjo vasario 20 dieną, o baigė kovo 2-ąją.

Matas Imbrasas su drauge / Asm. albumo nuotr.

Žmonės, prisidėję prie akcijos

Kaunietis džiaugėsi, kad prie jo sugalvotos akcijos „SLAVA UKRAINI“ prisidėjo ir kitose šalyse gyvenantys mūsų tautiečiai bei Lietuvoje gerai žinomi žmonės.

„Raides gavau netgi iš Šveicarijoje, Olandijoje, Ispanijoje, Vokietijoje, Norvegijoje ir JAV gyvenančių žmonių. Prie akcijos prisidėjo ir sporto žurnalistai, gydytojai, verslininkai, be to ir visuomenei žinomi asmenys – Gabrielius Liaudanskas-Svaras, Giedrius Širka iš grupės „Golden Parazyth“. Kadangi pats esu elektroninės muzikos kūrėjas, stengiausi į šią akciją pritraukti ir kitų šios muzikos stilistikos kūrėjų, kurie mielai sutiko“, – teigė pašnekovas.

Išbėgimo žemėlapiai / Asm. albumo nuotr/

Ištvermės reikalaujanti akcija

M. Imbrasas atskleidė, kad norintiems prisidėti prie akcijos „SLAVA UKRAINI“ reikėjo ne tik ištvermės ar ryžto, bet ir gero fizinio pasirengimo. Sunkiausias dalykas visos akcijos metu, anot kauniečio, buvo įtemptas ir fiziškai varginantis tvarkaraštis.

Norėdamas pasidaryti iššūkį sau, vaikinas nusprendė bėgioti kiekvieną dieną.

Akcijos reikšmė visuomenei

M. Imbrasas neabejojo, kad ši akcija yra labai reikšminga visuomenei, nes šiuo metu labai svarbu parodyti palaikymą savo šalį ginančiai Ukrainai.

„Mums svarbu palaikyti broliškąją tautą ir įkvėpti juos nepasiduoti bei kovoti, juk galų gale, gėris laimi, todėl reik tikėti Ukrainos pergale, kuri tuo pačiu bus ir visų mūsų pergalė.

Viliuosi, kad ši žinutė pasieks ukrainiečius ir suteiks jiems vilties. Labai didžiuojuosi Ukrainos kareiviais, kurie gina savo žemę. Būsiu labai laimingas, jeigu šią akciją pamatys Ukrainos žmonės, o ypač nors vienas kovojantis karys“, – vylėsi kaunietis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA