Kaune vykusiame Europos dailiojo čiuožimo čempionate nustatyti du nelegalaus darbo atvejai | Kas vyksta Kaune

Kaune vykusiame Europos dailiojo čiuožimo čempionate nustatyti du nelegalaus darbo atvejai

ELTA 2024/03/05 15:12
Vytautas Jasutis / R. Tenio nuotr.

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) baigė pačios inicijuotą tyrimą dėl galimai nelegalaus darbo Europos dailiojo čiuožimo čempionato Kaune metu ir surašė administracinio nusižengimo Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentui Vytautui Jasučiui. Tyrimo metu nustatyti du nelegalaus darbo atvejai bei darbuotojų saugos ir sveikatos pažeidimai įmonėje.

Protokole nurodyta, kad V. Jasutis, kaip darbdavio įgaliotas asmuo, traukiamas administracinėn atsakomybėn pagal Lietuvos Administracinių nusižengimų kodeksą dėl nelegalaus darbo, darbo įstatymų, darbuotojų saugos ir sveikatos norminių teisės aktų pažeidimo, darbo sutarties sudarymo, jos formos, mokymų ir žinių darbuotojų saugos ir sveikatos klausimais tikrinimo bendrųjų nuostatų pažeidimų.

V. Jasutis su tyrimo medžiaga galėjo ir vis dar gali papildomai susipažinti iki bylos nagrinėjimo.

„Darbo inspekcija labai rimtai traktuoja nelegalaus darbo daromą žalą mūsų valstybei, todėl tiriame ne tik pranešimus, bet ir patys inicijuojame patikrinimus bei tyrimus. Šiuo atveju sureagavome į sausio 15 d. „Facebook“ tinkle paskelbtą informaciją apie problemas, kilusias Europos dailiojo čiuožimo čempionato Kaune metu.

Po protokolo surašymo dar vyks bylos nagrinėjimas, tad numatomų baudų kol kas negalime komentuoti. Tačiau primename, kad baudos už nelegalų darbą fiziniams asmenims (darbdaviams ar jų atstovams) siekia nuo 1 tūkst. iki 5 tūkst. eurų, o juridiniam asmeniui gali būti skiriama bauda nuo 868 iki 2 896 eurų už kiekvieną nelegaliai dirbantį asmenį“, – pranešime komentavo VDI kancleris Šarūnas Orlavičius.

Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas V. Jasutis teigė, kad byloje minimi asmenys dirbo savanoriškai. Tačiau tyrimo metu nustatyta, kad jų darbas neatitiko savanoriškos veiklos ir darbdavys slėpė darbo santykius, jų darbą įformindamas kaip savanorišką veiklą ir sudarydamas su darbuotojomis civilinių paslaugų sutartis arba žadėdamas jas sudaryti.

V. Jasutis, kaip darbdavio – Lietuvos čiuožimo federacijos – atstovas, neužtikrino, kad visi Europos dailiojo čiuožimo čempionato Kaune metu dirbantys darbuotojai būtų įforminti ir dirbtų įstatymų nustatyta tvarka.

ELTA primena, kad po Kaune vykusio Europos dailiojo čiuožimo čempionato socialiniame tinkle „Facebook“ didelio dėmesio sulaukė renginyje dirbusios merginos įrašas, kuriame teigiama, jog renginio metu grubiu elgesiu pasižymėjo sporto žurnalistas Ervinas Kvitkauskas ir Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentas V. Jasutis.

Mergina nurodė, kad buvo nepagrįstai išmesta iš „Žalgirio“ arenos, kai susiginčijo su E. Kvitkausku, kuris esą trukdė darbui. Mergina taip pat skelbė, kad renginyje dirbo be sutarties, nes tokios nesulaukė.

LČF vadovas V. Jasutis tvirtino, kad nei jis, nei E. Kvitkauskas su mergina grubiai nesielgė ir pranešė federacija kreipsis į teismą dėl garbės ir orumo įžeidimo.

Kauno policija, atlikusi tyrimą dėl incidento Europos dailiojo čiuožimo čempionate, skyrė administracines nuobaudas vienam organizatorių E. Kvitkauskui bei savanorei Kajai Brilei. Jiems nuobaudos skirtos dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA