Trims Kauno pedagogėms – garbingi apdovanojimai | Kas vyksta Kaune

Trims Kauno pedagogėms – garbingi apdovanojimai

Organizatorių nuotr.

Penktadienio vakarą Vytauto Didžiojo universitete (VDU) Kaune paaiškėjo apdovanojimų „Lietuvos mokytojas 2024“ nugalėtojai. Devyni švietimo srities profesionalai įvertinti už išskirtines pastangas ir atsidavimą mokytojo pašaukimui.

Mokytojai keičia ne tik vaikų ateitį, bet ir šalies švietimo veidą. Šie apdovanojimai padeda atrasti ir įvertinti švietimo lyderius, padrąsinti jaunus žmones rinktis mokytojo profesiją bei dirbantiems mokytojams patvirtina, kad jų įdėtas darbas ir atsidavimas turi išskirtinę prasmę.

Portalo lrytas.lt organizuojami „Lietuvos mokytojas 2024“ apdovanojimai šiais metais sulaukė itin didelio aktyvumo. Balsavimo metu, kuris vyko sausio 9 – vasario 8 dienomis, savo nuomonę išreiškė 370 236 skaitytojai, projekte buvo nominuoti 412 mokytojai, socialiniuose tinkluose pasidalinta daugiau nei 10 tūkstančių kartų, taip pat juose sulaukta beveik 80 tūkstančių reakcijų.

Devynių kategorijų nugalėtojai paaiškėjo susumavus skaitytojų ir vertinimo komisijos balsus, rašoma projekto organizatorių pranešime žiniasklaidai.

Komisiją sudarė savo sričių profesionalai: Švietimo, mokslo ir sporto viceministras Ramūnas Skaudžius, ilgametis pedagogas, buvęs Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos direktorius Miša Jakobas, lektorė, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Švietimo akademijos kanclerė prof. dr. Lina Kaminskienė, Pozityvios tėvystės laboratorijos įkūrėja doc. dr. Sigita Burvytė, Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) direktorė Rūta Krasauskienė, Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) patarėjas švietimo ir kultūros klausimais Jonas Mickus ir portalo lrytas.lt vyr. redaktorius Tautvydas Mikalajūnas.

„Lietuvos mokytojo“ apdovanojimais ir konferencija „Švietimo kodas“ siekėme ne tik atkreipti dėmesį į švietimą, bet ir pasakyti, kad tai ne vien apie mokytojus ir mokytojams. Švietime svarbus kiekvieno visuomenės nario indėlis, kuriant stiprų pagrindą.

Aktyvumas palaikant savo mylimus mokytojus rinkimuose ir dalyvių kiekis konferencijoje buvo rekordiniai. Tai ir parodo, kad švietimo temos rūpi ne tik saujelei bendruomenės. Džiaugiamės, kad ne tik pavyko visuomenės dėmesį atkreipti į švietimą, mokytojus, mokyklų šviesuolius bei kūrėjus, bet ir pasidalyti idėjomis, įžvalgomis, kaip dar galime prisidėti prie švietimo tobulinimo“, – sako projekto „Lietuvos mokytojas 2024“ ir konferencijos „Švietimo kodas“ vadovė Greta Ališauskaitė-Bagušauskienė.

Kviečiame susipažinti su mokytojais ir specialistais, kuriems atiteko garbingi projekto „Lietuvos mokytojas 2024“ apdovanojimai.

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja – Dalia Tumėnienė, Kauno lopšelis–darželis „Linelis“.

„Su gėriu, ir meile į visus – su dideliu džiugesiu dėkoju visiems“, – sakė pedagogė.

Pradinio ugdymo mokytoja – Rita Kriščiūnienė, Šilutės Žibų pradinė mokykla.

„Pasirinkdama darbą su mažaisiais mokinukais, tikėjau ir tikiu, kad mokytojas gali ir turi padėti kiekvienam mokiniui augti, tobulėti, ugdyti moralines vertybes ir atsiskleisti kaip asmenybei. O geriausius rezultatus duoda mokymas, išeinantis iš širdies į širdį. Šia nuostata ir vadovaujuosi. (…) Labai džiaugiuosi, kad buvau įvertinta – tai rodo, kad einu teisingu keliu“, – kalbėjo mokytoja.

Pagrindinio ugdymo mokytoja – Rita Kybartienė, Kauno Viktoro Kuprevičiaus progimnazija.

„Pats didžiausias ačiū mano šeimai – be šeimos mes esame niekas. Tai vaikai, anūkai, toliau eina draugai, kolegos, bendradarbiai, visi kiti, kurie padeda man pačiai augti, nes be jų esi niekas“, – svarstė R. Kybartienė.

Vidurinio ugdymo (progimnazijos) mokytojas – Mantas Karanauskas, Vilniaus „Balsių“ progimnazija, Šiaurės licėjus.

„Noriu labai padėkoti savo šeimai, noriu padėkoti pirmiesiems savo mokytojams, kurie mane įkvėpė, sudomino, kurie įrodė, kad mokytojo darbas ne tik sudėtingas, bet, kaip ir ši skulptūrėlė, šis apdovanojimas, yra labai įdomus ir prasmingas“, – kalbėjo M. Karanauskas.​

Vidurinio ugdymo (gimnazijos) mokytoja – Regina Aužbikavičienė, Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazija.

„Galbūt mokytojo profesija yra žavi tuo, kad pradedi mokslo metus, atrodo, kad taip ramiai ir užbaigsi, paskui žiūri – tai į konkursą patenki, tai kokią knygą reikia recenzuoti – visokiausių iššūkių ir iš mokinių, ir iš tėvelių pusės“, – juokavo ji.

Neformalaus ugdymo mokytoja – Ona Ivanauskienė, Panevėžio Beržų progimnazija

„Aš labai džiaugiuosi, gavusi šį apdovanojimą – jis man pirmas. Liaudies šokiai yra ne vien ritmai ir judesiai – tai yra mūsų kultūros puoselėjimas ir išsaugojimas, tad šiandien pirmiausia norėčiau padėkoti savo šeimai, puikiems mokytojams, draugams, už meilę, rūpestį, paskatinimą, padrasinimą, palaikymą ir pastabas“, – dėkojo O. Ivanauskienė.

Švietimo pagalbos specialistas – Rūtenis Latoža, Klaipėdos Vitės progimnazija

„Kol ėjau iki scenos ir užlipau ant jos, atrodo, lyg būčiau pasinėręs į virtualią realybę, nes apėmė aibė įvairiausių emocijų. Šios savaitės pradžioje viena mokinė man sako: „Mokytojau Rūteni, jūs ne tik suteiksite žinias, bet ir esate mano gyvenimo mentorius. (…) Aš asmeniškai manau, kad žmogus, kuris nori save vadinti pedagogu, mokytoju ar švietimo pagalbos specialistu, šis darbas jam turi būti gyvenimas. Gyvenimas dėl savo mokinių, dėl jų tėvų, globėjų, rūpintojų, apskritai dėl savo mokyklos bendruomenės“, – kalbėjo R. Latoža.

Profesinio ugdymo mokytojas – Aurimas Spiridonovas, Vilniaus automechanikos ir verslo mokykla.

„Labai džiaugiuosi, bet noriu pasakyti, kad tai nėra tik mano vieno nuopelnas – taip, aš mokau mokykloje, šiais metais tos bendruomenės esu išrinktas mokyklos metų mokytojų, tai šitas apdovanojimas man taip pat yra labai svarbus, nes tai jau antras didelis pasiekimas šiais metais“, – kalbėjo jis.

Švietimo lyderė – Asta Tamušauskaitė, Kauno lopšelis – darželis „Linelis“.

„Iš tiesų, lyderystė turi savo kainą, kaip ir menas, kurį aš studijavau. Mano lyderystės istorija yra labai klasikinė ir paprasta – daug metų mokslo ir daug metų proaktyvaus veikimo. (…) Dabar be galo džiaugiuosi, galėdama auginti komandą tarpdiscipliniu mastu“, – dalijosi A.Tamušauskaitė. „Kartais, kai paklausia, iš kur yra mano asmeninė lyderystė, labai paprasta atsakyti – kas tiki Pitagoro kvadratu, tai mano gimimo datoje Pitagoro kvadrate – net keturi vienetai. Tai ir sakau – lyderystės gebėjimus ir stiprią valią gavau tiesiog gimdama“, – pridūrė ji.

Į nugalėtojų rankas iškeliavo specialiai šiems apdovanojimams menininko Remigijaus Kriuko sukurtos stiklo skulptūros „Lietuvos mokytojas 2024“. Taip pat laimėtojams atiteko kiti partnerių įsteigti prizai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA