Po kilusio skandalo ir atšaukto koncerto Kaune pasisakė dainininkė LP: Slava Ukraini | Kas vyksta Kaune

Po kilusio skandalo ir atšaukto koncerto Kaune pasisakė dainininkė LP: Slava Ukraini

delfi.lt 2024/02/28 19:29
Laura Pergolizzi (LP) / „Medusa Concert“ ir Soc. tinklų nuotr.

Prabėgus dienai po žinių, kad Kauno „Žalgirio“ arenoje atšaukiamas LP koncertas, socialiniame tinkle apie situaciją prabilo ir pati dainininkė. Ji tikino, kad dėl savo poelgio labai gailisi.

Prabėgus dienai po žinių, kad Kauno „Žalgirio“ arenoje atšaukiamas LP koncertas, socialiniame tinkle apie situaciją prabilo ir pati dainininkė. Ji tikino, kad dėl savo poelgio labai gailisi.

Apie susiklosčiusią situaciją atlikėja prabilo socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje.

„Sveiki visi. Noriu atsiprašyti savo draugų ir gerbėjų iš Ukrainos, kurie teisėtai įsižeidė ir buvo įskaudinti dėl mano neapdairaus įrašo, kur dėkojau Rusijos gerbėjams už džemperį, kurį jie man pagamino su mano logotipu ir Rusijos vėliava.

Aš nuoširdžiai gailiuosi, kad buvau tokia nejautri tokiu metu. Tai buvo didelė klaida. Labai atsiprašau. Noriu pabrėžti, kad myliu ir palaikau Ukrainą ir visada palaikysiu.

Kadangi minime dvejų metų pradėtos plataus masto invazijos metines, Ukrainai reikia palaikymo labiau, nei bet kada. Mano žinutė yra ir visada bus – meilė ir palaikymas Ukrainos žmonėms. Prašau, priimkite mano nuolankiausią atsiprašymą. Aš tikrai nuoširdžiai atsiprašau. Prašau, supraskite, kad man tikrai rūpi. Aš jus myliu ir visada palaikysiu. Slava Ukraini“, – socialiniame tinkle į gerbėjus kreipėsi LP.

LP atsiprašymo žinutė soc. tinkluose, stopkadras

Delfi primena, kad „Žalgirio“ arena socialiniame tinkle „Facebook“ pirmadienio naktį išplatino žinią apie galimai pakitusius planus dėl JAV žvaigždės LP koncerto Kaune. Paaiškėjo, kad garsi dainininkė galimai turi ryšių su šalimi-agresore Rusija arba tiesiog nesidomi svarbiais įvykiais pasaulyje – prieš keletą dienų buvo minomos antrosios teroristinės Rusijos karo Ukrainoje metinės.

„Žalgirio“ arena atkreipė dėmesį dėl viešoje erdvėje pasirodžiusios informacijos apie dainininkės LP galimą santykį su šalimi-agresore.

„Šiuo metu aiškinamės situaciją su koncerto organizatoriais ir, informacijai pasitvirtinus, esame pasiruošę atšaukti suplanuotą atlikėjos koncertą „Žalgirio“ arenoje. Daugiau informacijos ir komentarų pateiksime artimiausiu metu“, – anksčiau buvo rašoma arenos feisbuko paskyroje.

Atlikėja į instagramą įkėlė vaizdo įrašą, kuriame pozuoja vilkėdama Rusijos atributika puoštą džemperį. Taip pat ji dalijasi gerbėjos ranka rašytu laišku (jame nurodyta data – per karo Ukrainoje metines), kuriame rusė Olga pasakoja: „Tai yra džemperis, kurį užsakiau kaip mūsų klubo dovaną jūsų turui 2020, kuris taip ir neįvyko. Kas žino… gyvenimas dabar nebe toks pats, koks buvo. Tačiau, ačiū Dievui, meilė gyvena ilgiau. Negaliu dar ilgiau laikyti šio džemperio savo rūsyje. Manau, kad jūs privalote pagaliau jį turėti. Tegu jis apgaubia jus šiluma“.

Koncertas Rusijoje turėjo vykti 2022 metais, rugsėjo 26 dieną. Tokia informacija yra ir Rusijos bilietų platintojo puslapyje.

Praėjus kiek laiko atlikėja pašalino nuotraukas ir pasidalijo vaizdo įrašu iš Kopenhagos, kuriame į kamerą teigia, jog myli visus savo gerbėjus, visame pasaulyje ir kad nekantrauja pasirodyti Baltijos šalyse, tačiau nė žodžiu neužsiminė apie tai, jog galėjo suklysti paremdama teroristinę Rusiją savo nuotraukomis bei veiksmais.

„Labas ir linkėjimai iš Kopenhagos, Danijos. Aš labai didžiuojuosi ir esu dėkinga visiems savo gerbėjams, visame pasaulyje. Žinau, kad yra daug Ukrainos pabėgėlių Baltijos šalyse, noriu pasakyti ukrainiečiams gerbėjams, kaip labai jus palaikau, myliu. Nekantrauju jus netrukus pasimatyti, ačiū už palaikymą, iki!“ – vaizdo įraše sako LP.

Organizatoriai teisino dainininkę

Iš pradžių buvo skelbiama, kad, kaip nurodė renginio organizatoriai, LP koncertas nebus atšaukiamas ir vis tiek įvyks.

„Vakar naktį socialinėje medijoje pasirodžius nevienareikšmiškam dainininkės LP vaizdo įrašui, nedelsiant kreipėmės į atlikėjos vadybą su prašymu skubiai paaiškinti situaciją. Norime pabrėžti, kad koncertų organizatorius „Medusa Concert“ griežtai smerkia Rusijos agresiją ir visada palaikė, palaiko ir palaikys Ukrainą. Visi mūsų agentūros darbuotojai, lygiai taip pat kaip ir visa Lietuva, visa širdimi yra su karo niokojama šalimi ir jos didvyriais, tad internete pasirodęs vaizdo įrašas mus suglumino ir supykdė ne mažiau nei kitus Lietuvos žmones.

Dovana, kuria LP buvo apsivilkusi savo storiuose, atlikėjai buvo įteikta susitikimo su gerbėjais metu. Mes manome, kad tai buvo atvira šalies agresorės gerbėjų provokacija, nes pagauta emocijų po koncerto ir dalindamasi vaizdo įrašu, amerikietė net nepagalvojo, kad atviruko data sutampa su karo Ukrainoje metinėmis.

LP ir jos įkeltas fanės atvirukas / Soc. tinklų nuotr.

Atlikėja LP turi šimtus tūkstančių gerbėjų visame pasaulyje. Po pokalbių su artistės vadyba, paaiškėjo, kad atlikėja labai gailisi dėl tokio savo neapdairumo ir apgailestauja, kad net nepagalvojus, galėjo įžeisti tiek daug žmonių. Ypač turint omeny, jog LP visada garsėjo nuoširdumu, jausmingumu, empatija ir besąlygiška meile visiems. Dainininkė niekada nepalaikė šalies agresorės ir visa širdimi palaiko ukrainiečius. Tą ji ir pasakė savo video, kuris buvo įkeltas šiąnakt, suvokus savo klaidą.

Todėl kartu su dainininke Laura Pergolizzi (LP), koncerto organizatorius „Medusa Concert“ nuoširdžiai atsiprašo visų už akivaizdžią artistės klaidą ir linki Ukrainai pergalės!“ – komentavo renginio organizatoriai.

LP koncertas turėjo įvykti kovo 4 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje.

LP arba Laura Pergolizzi savo pasaulinio turo metu LP pristato naujausią, jau septintąjį studijinį albumą „Love Lines“ ir vasario – kovo mėn. ji planuoja surengti 24 koncertus 16-oje šalių.

Nusprendė koncertą atšaukti

Savo sprendimu arenos atstovai pasidalijo socialinio tinklo paskyroje ir arenos internetiniame puslapyje.

Jame nurodoma, kad „Žalgirio“ arena atšaukia JAV atlikėjos LP koncertą, kuris turėjo įvykti kovo 4 d. Kaune. Koncertas atšaukiamas reaguojant į atlikėjos socialiniuose tinkluose pasidalintu vaizdo įrašu, kuriame ji dėvi rusų simbolika pažymėtą ir Rusijos gerbėjų padovanotą džemperį bei džiaugiasi jų įteikta atvirute, datuota vasario 24 d. – per antrąsias agresoriaus įsiveržimo į Ukrainą metines.

„Kauno „Žalgirio“ arena turi aiškią pilietinę ir vertybinę poziciją – stipriai palaikome Ukrainą. Kartu su renginio organizatoriais nuo vakar vakaro buvo aiškinamasi situacija, bet, kaip ir skelbėme vakar soc. erdvėje, mūsų pozicija išliko tvirta – koncertas turi būti atšauktas. Pasitvirtinus faktams, kartu su renginio organizatoriais „Medusa Concert“ priėmėme bendrą sprendimą koncertą atšaukti. Šiuo sprendimu norime atkreipti dėmesį tiek LP, tiek kitų atlikėjų, planuojančių renginius Lietuvoje, kad netoleruosime šalį-agresorę palaikančių žinučių“, – teigia „Žalgirio“ arenos renginių organizavimo vadovas Mantas Vedrickas.

Pasak M. Vedricko, „Žalgirio“ arena apgailestauja dėl susiklosčiusios situacijos. Nuostoliai taip pat laukia ir renginio organizatorių „Medusa Concert“. „Vakar naktį socialinėje medijoje pasirodžius nevienareikšmiškam dainininkės LP vaizdo įrašui, nedelsiant kreipėmės į atlikėjos vadybą su prašymu paaiškinti situaciją. Norime pabrėžti, kad koncertų organizatorius „Medusa Concert“ griežtai smerkia Rusijos agresiją ir visada palaikė, palaiko ir palaikys Ukrainą.

Visi mūsų agentūros darbuotojai, lygiai taip pat kaip ir visa Lietuva, visa širdimi yra su karo niokojama šalimi ir jos didvyriais, tad internete pasklidęs vaizdo įrašas mus suglumino ir supykdė ne mažiau nei kitus Lietuvos žmones“, – sako renginių organizatoriaus „Medusa Concert“ vadovas Remigijus Knabikas.

Informacija dėl bilietų grąžinimo bus paskelbta artimiausiu metu.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA