Ledo čiuožėja A. Reed pateikė prašymą dėl Lietuvos pilietybės – Kas vyksta Kaune

Ledo čiuožėja A. Reed pateikė prašymą dėl Lietuvos pilietybės

ELTA / Viktorija Smirnovaitė 2024/02/23 15:57
ISU nuotr.
ISU nuotr.

Penktadienį ledo čiuožėja Allison Reed Migracijos departamentui pateikė oficialų prašymą suteikti jai Lietuvos pilietybę išimties tvarka.

„Tikrai taip, šiandien Vilniuje pateikiau prašymą dėl Lietuvos pilietybės. Tai tikrai svarbi diena, ilgai to laukiau ir labai džiaugiuosi. Tikiuosi, viskas vyks sklandžiai“, – Eltai penktadienį žinią patvirtino A. Reed.

Migracijos departamento atstovas žiniasklaidai Rokas Pukinskas pažymėjo, kad departamentas A. Reed dokumentus ketina patikrinti per artimiausius mėnesius.

„Dokumentai priimti. Dabar yra įstatymo nustatyti 3 mėnesiai pateiktos informacijos patikrai. Tada visa informacija ir dokumentai keliaus į Pilietybės reikalų komisiją“, – Eltai teigė R. Pukinskas.

ELTA primena, kad A. Reed jau du kartus yra prašiusi prezidento Gitano Nausėdos išimties tvarka suteikti jai Lietuvos pilietybę. Pastarąjį kartą lietuviško paso neturėjimas užkirto kelią A. Reed ir jos partneriui Sauliui Ambrulevičiui dalyvauti 2022 m. Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse.

Prezidentas G. Nausėda pastaruoju metu pozityviai vertina galimybes A. Reed suteikti Lietuvos pilietybę. Anksčiau kelis kartus čiuožėjos prašymą gauti Lietuvos pilietybę atmetęs šalies vadovas tikina dabar, dėl poros demonstruojamų pasiekimų, į šį klausimą žiūrintis kitaip.
„Ankstesnės mūsų nuorodos į tai, kad reikia nuopelnų, kad jų būtų daugiau – pora tikrai daug ką padarė, kad tie nuopelnai atsirastų ir dėl to aš su kita nuotaika einu į šio klausimo svarstymą“, – teigė prezidentas.

Sausio viduryje Kaune vykusiame Europos dailiojo čiuožimo čempionate A. Reed ir S. Ambrulevičius iškovojo bronzos medalius bei pagerino asmeninius rekordus. Paskutinį kartą šiame čempionate tokius pasiekimus rodė Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, pelnę bronzos medalius 2006 m.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA