Garliaviškiai šaukiasi pagalbos: namo kiemas skęsta – Kas vyksta Kaune

Garliaviškiai šaukiasi pagalbos: namo kiemas skęsta

Garliaviškių kantrybe žaidžia nuolat besikartojanti problema – Darbininkų gatvėje tvinstantis šulinys. Naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ apie skęstantį namo kiemą pranešusi moteris teigia, kad avarinę tarnybą bandyta prisišaukti nuo vasario 3-ios dienos.

„Norėtume pranešt apie pastoviai tvinstantį šulinį. „Kauno vandenys“ nieko nedaro, gal ir nenori nieko daryti. Kai būna stipresni krituliai, užtvinsta visas kaimynės kiemas, praėjimas, namuose kyla kanalizacijos“, – situaciją nupasakojo garliaviškė.

Moters teigimu, „potvynis“ ties Darbininkų g. 99 namu prasidėjo šeštadienį, vasario 3 d. Šeštadienį kiemas buvo mažiau patvinęs, o sekmadienį – viskas išsilieję.

Naujienų portalui bendrovės „Kauno vandenys“ viešųjų ryšių specialistė Vaida Bytautė teigė, kad Darbininkų gatvėje Garliavoje, kaip ir kitose Kauno pakraštyje esančiose gyvenvietėse, ypač naujai besikuriančiuose kvartaluose, problema yra viena ir ta pati – nėra išvystytų paviršinių lietaus nuotekų sistemų.

„Šioje gatvėje nuotekų tinklo kontrolinis šulinys pagal reljefą randasi žemiausioje vietoje, todėl natūralu, kad persipildžius siurblinei, vanduo išsiveržia į paviršių. Nors jis veržiasi iš buitinių nuotekų šulinio, tai nėra vien buitinės nuotekos. Didžiąją dalį šio vandens sudaro paviršinis vanduo, kuris nėra kenksmingas gamtai.

Kaskart pradėjus tirpti sniegui ar gausiau palijus, persipildo buitinių nuotekų tinklai ir siurblinės, kurios nėra pritaikytos surinkti ir perpumpuoti didžiulio kiekio vandens“, – komentavo V. Bytautė.

Dauguma gyventojų į buitinių nuotekų tinklus, kurių projektinis pralaidumas paskaičiuotas surinkti tik buitines nuotekas, leidžia lietaus vandenį, kas yra daroma Darbininkų bei aplinkinėse gatvėse, kaip teigė bendrovės „Kauno vandenys“ viešųjų ryšių specialistė. Tačiau vanduo per trumpą laiką negali pratekėti pro riboto skersmens vamzdžius, siurblinės nespėja surinkti tokio kiekio vandens, buksuoja jų darbas, nukenčia gyventojų turtas.

Su šiomis problemomis susiduriantys gyventojai patiria daug nepatogumų, todėl būtina Kauno rajone intensyviau vystyti paviršinių nuotekų tinklų infrastruktūrą.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA