„Kauno santaka“ kviečia pasiklausyti būsimų scenos žvaigždžių – Kas vyksta Kaune

„Kauno santaka“ kviečia pasiklausyti būsimų scenos žvaigždžių

Koncertas „muzika PUČIA“, kuriame tos žvaigždutės spindės, vyks šio šeštadienio vakarą Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Anot renginį organizuojančios koncertinės įstaigos „Kauno santaka“, koncerto programa ypatinga ne tik tuo, kad prie Kauno pučiamųjų instrumentų orkestru „Ąžuolynas“ (vyr. dirigentas Giedrius Vaznys) jungiasi jaunieji solistai.

Ji išskirtinė, nes septintą kartą Kauno valstybinėje filharmonijoje skambės kūriniai, kuriuos į sceną atveda ne vien dirigentas Jonas Janulevičius, naujų aranžuočių ir kompozicijų autoriai, bet ir Kauno Juozo Naujalio choras „Cantica“ (dirigentas ir meno vadovas Rolandas Daugėla) bei jaunųjų solistų mokytojų pulkas.

„Taigi, ši programa – geriausias pavyzdys, kai ją kurdami savo idėjas, žinias ir profesinius gebėjimus po kruopelę suneša visi, o rezultatas visada būna prilygstantis gimtadienio tortui – laukiamas, gardus ir svarbiausia – džiuginantis klausytojus.

Taip bus ir šį kartą, kai būsimos scenos žvaigždės bei žaviausias miesto orkestras atliks klasikinę bei populiariąją muziką. O jei dar pridėsime elegancija ir pašėlusiais ritmais pulsuojančius J. Massenet, G. Finzi, F. Chopino, M. Völinger, J. Althouse kūrinius, laukiamą kompozitorės Giedrės Pauliukevičiūtės kūrinio premjerą ir išradingą Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos chorą „Cantica“, tai sukursime geros muzikos šventę.

Ji kiekvienais metais – vis kitokia, tačiau tuo pačiu pavadinimu – „muzika PUČIA“, – gražiu renginiu publiką vilioja organizatoriai, pristatydami projektą, kurį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA