Metai nauji, tačiau didmaišiai su rudeniniais lapais mieste – tie patys | Kas vyksta Kaune

Metai nauji, tačiau didmaišiai su rudeniniais lapais mieste – tie patys

„Kas vyksta Kaune“ sulaukė susirūpinusių kauniečių laiškų dėl įvairiose miesto vietose pastebėtų „Kauno švaros“ maišų su vis dar neišvežtais rudeniniais lapais.

„Kauno švara“ teigia, jog gyventojams, patiems kompostuojantiems žaliąsias atliekas, lapai gali būti pati brangiausia, nemokama, organinės kilmės trąša, tiesiog krentanti iš dangaus. Miestiečiams, neturintiems galimybės kompostuoti, krentantys rudeniniai lapai, užklojantys žaliuosius plotus, gatveles, šaligatvius, gali tapti tikru galvos skausmu.

Norėdama palengvinti rudeninius darbus neturintiems galimybės kompostuoti, jau ne pirmus metus, daugiabučių namų bendrijoms bei individualių namų gyventojams, įmonė teikia nukritusiems lapams skirtus didmaišius.

Anot „Kauno švaros“, rudeninių lapų išvežimo paslauga yra labai populiari, o 2023 m. mieste pastebėtas rekordinis kiekis žaliųjų „Kauno švaros“ didmaišių – net 5000 tūkst. Palyginimui, pirmaisiais didmaišių pristatymo metais jų išdalinta apie 300 vnt.

Žaliasis „Kauno švaros“ didmaišis / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

„Akivaizdu, kad gyventojų sąmoningumas teisingai tvarkyti atliekas, su kiekvienais metais tik auga, todėl tikimės, kad ši iniciatyva ateinantį rudenį susilauks dar daugiau dėmesio ir žaliosios atliekos bus atskirtos iš komunalinių atliekų srauto“, – teigia „Kauno švaros“ atstovė spaudai.

Ji prideda, jog didmaišiai visada yra išvežami laiku, tačiau jei atsitinka priešingai, tai tik dėl to, kad gyventojai savavališkai pasisavina didmaišius (iš tų klientų, kurie užsisako didmaišius, pagal nustatytą tvarką), todėl bendrovė neturi grįžtamosios informacijos, nežino, kur palikti prikrauti didmaišiai.

Taip pat, kitu atveju, didmaišiai gali būti neišvežami dėl susitarimo. Yra nemažai bendrijų, mokyklų, darželių, kurie nori pasilikti didmaišius iki pavasario, laukia, kol nutirps sniegas, kad galėtų susitvarkyti savo aplinką – sugrėbti ir sukrauti po žiemos likusius lapus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA