Kauno „Akropolyje“ „nutūpęs“ tikras lėktuvas kviečia susipažinti su aviacija ir piloto profesija | Kas vyksta Kaune

Kauno „Akropolyje“ „nutūpęs“ tikras lėktuvas kviečia susipažinti su aviacija ir piloto profesija

/ Organizatorių nuotr.

Nuo pirmadienio ryto Kauno „Akropolyje“ lankytojus pasitinka netikėtas reginys – tikras akrobatinis lėktuvas. Jį apžiūrėti prekybos centro lankytojai Renginių aikštėje trečiame aukšte galės ateinančias tris savaites, o vaikų taip pat lauks nemokami renginiai, skirti susipažinti su piloto profesija ir aviamodeliavimu.

Vienintelis toks Baltijos šalyse lėktuvas „XtremeAir Sbach 342“ (XA42) į Kauno „Akropolį“ atgabentas pirmadienio naktį: jo ilgis – 6,7 metro, o sparnų mostas – 7,5 metro. Lėktuvas gali išvystyti maksimalų 417 km/h greitį. Su šiuo lėktuvu pilotas Igoris Lobanovas 2022 metais laimėjo pirmąją vietą prestižiniame „CEVA Spanish Open“ čempionate Ispanijoje, rašoma Kauno „Akropolio“ pranešime žiniasklaidai.

Lėktuvas „XtremeAir Sbach 342“ (XA42) / Organizatorių nuotr.

Šią ekspoziciją Kauno „Akropolis“ pristato drauge su vaikų techninės kūrybos akademija „Kids Go Tech“, kuri moksleivius kviečia ne tik apžiūrėti įspūdingą orlaivį, bet ir pabendrauti su jo pilotu bei patiems pasigaminti lėktuvo modelį.

Kauno „Akropolyje“ paskaita „Piloto kelias“ vyks sausio 27 dieną. Joje su vaikais susitiks profesionalūs pilotai-instruktoriai I. Lobanovas, Žilvinas Lidžius, Paulius Židoveinis, kurie papasakos, kaip tapo pilotais, pristatys bazines žinias apie aviaciją. Į paskaitą būtina registruotis.

Tuo metu vasario 3 dieną vaikų lauks dar viena pramoga – lėktuvų modelių konstravimas. Savo kūrinius vaikai galės pasiimti namo.

Renginių metu taip pat vyks viktorina, kurioje bus galima laimėti įvairių prizų. Pirmosios vietos laimėtojo laukia nemokamas skrydis lėktuvu virš Kauno.

Lėktuvas „XtremeAir Sbach 342“ (XA42) / Organizatorių nuotr.

„Kids Go Tech“ akademijos tikslas – supažindinti vaikus su aviacija. Ją lanko 7-16 metų vaikai – į šio amžiaus moksleivius orientuoti ir Kauno „Akropolyje“ vyksiantys renginiai.

„Esame unikalūs tuo, kad vaikai, sulaukę 9 metų, lankydami mūsų akademiją, išklausę teorines paskaitas ir pasimokę skraidyti aviasimuliatoriumi, vėliau vasaros metu patys gali pilotuoti sklandytuvą“, – pasakoja jos vadovas Arūnas Samochinas.

Lėktuvą Kauno „Akropolio“ Renginių aikštėje bus galima pamatyti nuo sausio 22 iki vasario 11 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA