Kauno „Žalgirio“ arenoje duris atvers Lietuvos „Aukštųjų mokyklų mugė 2024“ | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgirio“ arenoje duris atvers Lietuvos „Aukštųjų mokyklų mugė 2024“

/ Organizatorių nuotr.

Ketvirtadienį, sausio 18-tąją, Kauno „Žalgirio“ arenoje duris atvers 21-oji „Aukštųjų mokyklų mugė 2024“. Šiemet, po didžiausios šalies arenos stogu, jau esamiems ir būsimiems abiturientams savo studijų programas pristatys 35 Lietuvoje veikiančios mokslo įstaigos.

Vieną dieną truksiančios karjeros mugės metu aukštųjų mokyklų atstovai jaunuoliams, tėvams ir mokytojams atsakys į visus iškilusius klausimus apie studijų programas, stojimą į aukštąsias mokyklas ir karjeros perspektyvas. Mugėje netrūks ir įtraukiančių bei vertingų renginių: vyks Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos organizuojamas forumas, bus skaitomi pranešimai ir dalijamasi sėkmės istorijomis, rašoma „Ekspozicijų centro“ pranešime žiniasklaidai.

Mugės centre – patarimai svajonių karjerai ir aukštųjų mokyklų naujienos

„Kiekvieno jauno žmogaus gyvenime studijų krypties ir aukštosios mokyklos pasirinkimas – sudėtinga užduotis. Tam, kad ateities kelio pasirinkimas būtų užtikrintas, pirmiausia reikia turėti visą reikalingą informaciją ir atsakymus, padėsiančius apsispręsti. Būtent toks ir yra Lietuvos „Aukštųjų mokyklų mugės 2024“ pagrindinis tikslas – informuoti jaunuolius apie karjeros ir studijų galimybes Lietuvoje tam, kad jų sprendimas dėl ateities karjeros – būtų paprastas ir aiškus.

Džiaugiamės, kad praėjusiais, 2023-iaisiais metais, mūsų organizuojamoje karjeros mugėje vos per vieną dieną apsilankė net 13 860 lankytojų iš visos Lietuvos. Toks susidomėjimas leidžia tikėti, kad šis renginys – kasmet itin laukiamas ir vertingas. Būtent todėl šiemet tikimės studijų galimybes pristatyti ne mažiau gausiam skaičiui jaunuolių“, – įsitikinęs karjeros mugę organizuojančios UAB „Ekspozicijų centras“ generalinis direktorius Erikas Piskunovas.

Tradiciškai šių metų mugėje bus galima sutikti visus Lietuvos didžiuosius universitetus, kurie būsimiesiems studentams pristatys ne tik platų spektrą sėkmingiausių ir populiariausių studijų programų, bet ir naujų arba atnaujintų programų, gretutinių studijų galimybių.

Lietuvos kolegijos karjeros mugėje lankytojams suteiks daug informacijos apie jų siūlomas aukštojo mokslo programas, išskirdami jų ugdomas šiandieninėje darbo rinkoje darbdaviams ypatingai aktualias kompetencijas.

Profesinio mokymo įstaigos jaunuolius pakvies susipažinti su siūlomomis profesinio mokymo programomis, savo turimus talentus, pomėgius ar hobius paversti sėkminga ateities karjera, greitai įsilieti į darbo rinką.

„Lietuvos aukštųjų mokyklų mugė suteikia puikią galimybę po vienu stogu susitikti aukštuoju mokslu ar profesiniu mokymu besidomintiems jaunuoliams ir studijų bei mokymo programų teikėjams, betarpiškai pasitarti, sužinoti, ko gi reikia svajonei pasiekti, kaip išsirinkti svajonių programą, kur dar reikia įdėti pastangų siekiant įveikti reikalavimų barjerą ir kuo geriau pasirengti būsimoms studijoms“ – sako LAMA BPO prezidentas prof. Pranas Žiliukas.

Renginiai – įtraukiantys pasakojimai apie studijas, naudingi patarimai ir įkvepiančios sėkmės istorijos

Šalia pagrindinės mugės – pasikalbėjimų, asmeninių konsultacijų ir aukštųjų mokyklų parodos stendų pagrindinėje Kauno „Žalgirio“ arenos salėje ir galerijose, mugės lankytojus šiais metais pasitiks ypatingai gausi renginių programa.

Šių metų mugę atidarys Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos organizuojamas forumas tema „Ką svarbu žinoti esamiems ir būsimiems abiturientams?“ , kuriame bus diskutuojama apie tarpinių patikrinimų ir valstybių brandos egzaminų tvarką, priėmimą į profesines ir aukštąsias mokyklas, karjeros planavimą.

Forumo dalyviai: prof. Ramūnas Skaudžius, Švietimo, mokslo ir sporto viceministras, dr. Justas Nugaras, Švietimo, mokslo ir sporto viceministras, prof. Pranas Žiliukas, LAMA BPO prezidentas, Erika Gaižauskaitė-Laučienė, Nacionalinės švietimo agentūros Pasiekimų patikrinimo administravimo skyriaus specialistė, Giedrė Valaitienė, Lietuvos karjeros specialistų asociacijos vadovė. Forumą moderuos Kornelija Jasiūnaitė, „Delfi TV“ laidų vedėja. Forumo pradžia 10 val. Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre, jis bus atviras visiems lankytojams, registracija nėra reikalinga.

Mugei įsibėgėjus – nuo 12 val. Amfiteatre ir nuo 10 val. Renginių zonoje – lankytojai bus kviečiami pasiklausyti universitetų, kolegijų, profesinių mokyklų skaitomų motyvuojančių ir įkvepiančių pranešimų apie studijų programas bei asmeninių karjeros sėkmės istorijų baigus studijas.

Savo pranešimuose dėstytojai ir studentai daugiau papasakos apie karjerą, studijų kryptis, studijų pasirinkimo reikšmę ateities karjerai, papildomas galimybes ir progas, kurias sukuria studijos ir profesinis mokymas. Per visą mugės dieną renginių zonose bus galima išgirsti net 25 įtraukiančius pranešimus.

Renginiai taipogi vyks ir VIP seminarų salėje – čia nuo 10 iki 13 valandos lankytojų lauks Kauno technologijos universiteto pranešimų sesija.

Nemokamo renginio „Aukštųjų mokyklų mugė 2024“ startas „Žalgirio“ arenoje – jau sausio 18-tąją, ketvirtadienį. Durys atveriamos 9 val. 30 minučių ir lankytojams bus atviros iki pat 17 valandos. Apsilankyti karjeros mugėje kviečiami moksleiviai, tėvai, mokytojai ir visi aukštuoju ir profesiniu mokymu besidomintys žmonės iš visos Lietuvos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA