Jaudulio finale nesuvaldžiusi A. Golovkina tramdė ašaras – Kas vyksta Kaune

Jaudulio finale nesuvaldžiusi A. Golovkina tramdė ašaras

delfi.lt / Mindaugas Augustis 2024/01/13 16:04

Antras pasirodymas „Žalgirio“ arenos publikai Kaune link finišo artėjančiame Europos dailiojo čiuožimo čempionate Aleksandrai Golovkinai buvo gerokai sudėtingesnis nei pirmasis prisistatymas. Šeštadienį atlikusi laisvąją programą 25-erių čiuožėja bendravimui su žiniasklaida skirtoje zonoje tramdė ašaras.

„Labai jaudinausi – kažkodėl žymiai labiau nei pirmąją dieną. Gal kad žmonių tribūnose buvo daugiau, visi labai palaikė. Tai – labai gerai, bet jaudulio buvo per daug, labai šiandien drebėjau. Į tai atsižvelgiant, esu patenkinta savo čiuožimu, išskyrus du paskutinius šuolius“, – komentavo vilnietė.

Pavienininkė laisvosios programos metu du kartus neišsilaikė ant kojų atlikdama trigubus šuolius, dar vieno tokio „neišsuko“ kaip norėta.

Teisėjai reginį įvertino 99,36 balo – šešiais mažiau nei praėjusį lapkritį pasiektas čiuožėjos asmeninis rekordas.

Po trumposios programos užėmusi 15-ą vietą, A. Golovkina iš viso surinko 155,16 balo ir neabejotinai praras kelias pozicijas galutinėje rikiuotėje.

Vis dėlto po sunkių traumų ant ledo grįžusi ir jų pasekmių iki galo taip ir neatsikračiusi sportininkė supranta, jog neverta barstytis galvos pelenais.

„Šios programos apskritai dar nė karto nesu atlikusi visiškai „švariai“, be jokių klaidų. Aišku, norėjosi geriau, bet galėjo būti ir blogiau“, – konstatavo A. Golovkina.

Didžiojoje Britanijoje gyvenanti ir Davido Richardsono bei Debi ir Simono Briggsų treniruojama čiuožėja artimiausioje ateityje planuoja pakovoti dėl vietos ateinantį kovą Kanadoje vyksiančiame pasaulio čempionate.

Tiesa, savo eilės laukia ir Europos pirmenybėse atsargine buvusi dabartinė Lietuvos čempionė Meda Variakojytė, tad A. Golovkinos misija – sudėtinga.

Vis dėlto Aleksandra nenusiteikusi pasiduoti skausmams ir rūpesčiams dėl sveikatos.

„Dabar aš neplanuoju užbaigti karjeros, noriu čiuožti dar mažiausiai dvejus metus. Gal ir daugiau, bet bent jau iki artimiausių olimpinių žaidynių ir pasižiūrėti, ar būtų galimybių ten patekti.

Aišku, sunku bus, bet tikrai norėčiau bent jau pabandyti. Dėl to kitas sezonas bus labai svarbus, stengsiuosi pasiruošti jam kuo geriau“, – žadėjo A. Golovkina.

Šeštadienį Kaune laisvąją programą demonstruoja 24 solistės iš 33, pradėjusių pirmenybes. Išdalinus medalius moterims, čempionatą vainikuos kova dėl šokių ant ledo apdovanojimų, į kuriuos pretenduoja ir trečią poziciją po ritminio šokio užimantys Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA