Pagaliau bus pradėti Gričiupio parko atnaujinimo darbai | Kas vyksta Kaune

Pagaliau bus pradėti Gričiupio parko atnaujinimo darbai

BNS 2024/01/13 17:10
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pavasarį bus pradedami tarp Kauno technologijos universiteto (KTU) fakultetų ir bendrabučių esančio Gričiupio parko infrastruktūros rangos darbai.

„Planuojame darbus užbaigti 2025 metų pabaigoje“, – BNS sakė Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos vedėja Radeta Savickienė.

Darbus už 964 tūkst. eurų atliks Kauno statybų bendrovė „Žilinskis ir Co“, laimėjusi konkursą. Su ja praėjusią savaitę pasirašyta sutartis.

Medinės dangos pėsčiųjų takas prasidės prie naujų prieigų nuo Gričiupio gatvės. Ši parko dalis turi statų reljefą, joje bus įrengtas neįgaliesiems pritaikytas pandusas. Projektuojamas takas taip pat turės praplatėjimus, skirtus poilsiui, su suoleliais. Numatoma įrengti šešias lauko vaizdo kameras, dvi stogines.

Parko teritorija lyjant patvinsta, todėl takas nuo žemės bus pakeltas 15-40 centimetrų, o jo išvaizda bus panaši į tiltą.

„Dėl numatomų projekto sprendinių nebus kertamas nė vienas medis, stengiamasi įsilieti į esamą situaciją“, – rašoma projekto planuose.

R. Savickienė anksčiau BNS teigė, kad parke nėra jokios infrastruktūros, todėl takus, poilsio vietas įrengs naujai.

Taip pat numatoma sutvarkyti Gričiupio upelio žiotis – padidinti vandens pralaidumą ir sumažinti potvynio tikimybę, tačiau projektas neišspręs parko patvinimo ir upelio skleidžiamo kvapo problemų.

„Tai didelė problema, kurios viename šiame projekte neįmanoma išspręsti. Galbūt sutvarkius parką visuomenė greičiau išjudins šį klausimą. Svarbus dalykas yra tas, jog aplinkui visą teritoriją yra gausybė nelegalių išvadų, kuriuos pirmiausiai ir reikėtų sutvarkyti“, – teigiama projekto plane.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA