Sausio 13-osios minėjimo renginiai Kaune | Kas vyksta Kaune

Sausio 13-osios minėjimo renginiai Kaune

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauniečiai kviečiami paminėti Sausio 13-osios ir prisiminti už Lietuvos laisvę kovojusius tautiečius. Minėjimo renginiai prasideda jau rytoj, uždegant atminimo žvakutes.

Sausio 12 d.

8 val. ryto, visoje Lietuvoje, gyventojai kviečiami drauge minėti Lietuvos laisvės gynėjų dieną jungiantis prie pilietinės iniciatyvos „Pergalės šviesa“ ir dešimčiai minučių savo namų, institucijų, organizacijų languose uždegti vienybės, atminimo bei pergalės žvakutes.

Prisiminkime visus kovojusius bei atvedusius mūsų tautą į istorinę pergalę – nepriklausomybę, rašoma Kauno savivaldybės pranešime.

17–21 val. | Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelis, K. Donelaičio g. 64.

Kviečiame į akciją prie aukurų „Kartu!“, kur skambės patriotinės eilės ir muzika. Take nuo „Laisvės“ statulos iki Amžinosios ugnies / Nežinomo kareivio kapo suliepsnos 14 aukurų.

18 val. | Karo technikos ekspozicijos muziejus, K. Baršausko g. 101.

Vytauto Didžiojo karo muziejaus padalinys Kauno VI forte tradiciškai kviečia paminėti 33-iąsias Sausio 13-osios metines ir prisiminti tragiškus 1991-ųjų įvykius.

Čia skambės Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės jaunųjų šaulių pasižadėjimai ir šaulių priesaika. Prisiminimais dalinsis rinktinės vadas ats. kpt. Vytautas Žymančius, skambės folkloro ansamblio „Kupolė“ atliekamos patriotinės dainos, degs atminimo laužas, vaišinsimės karšta arbata.

Renginio lankytojai taip pat galės pasivaikščioti ir apžiūrėti forto mūrus ir karinę techniką vėlyvo žiemiško vakaro šviesoje.

Sausio 13 d.

12 val. | Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelis, K. Donelaičio g. 64.

Kariliono muzikos koncertas. Pasirodymą dovanos Austėja Staniunaitytė-Proietta.

Iškilminga gėlių padėjimo ceremonija. Dalyvaus Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus kadetai.

1991 metais, naktį iš sausio 12-osios į 13-ąją sovietų desantininkai užėmė Vilniaus televizijos bokštą, Radijo ir televizijos komiteto pastatą. Žuvo 14 žmonių, buvo sužeisti apie 1000 žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA