Įspūdingai rungtynes pradėjęs „Žalgiris“ krito prieš Š. Jasikevičiaus „Fenerbahce“ | Kas vyksta Kaune

Įspūdingai rungtynes pradėjęs „Žalgiris“ krito prieš Š. Jasikevičiaus „Fenerbahce“

„BC Žalgiris“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Trečiadienio vakarą Stambulo „Ulker Sports“ arenoje vykusiose Eurolygos 15-ojo turo rungtynėse susikovė vietos „Fenerbahce“ (8-7) ir Kauno „Žalgiris“ (5-10). Pirmoje dalyje žaidimo ritmą diktavę kauniečiai po ilgosios pertraukos susidūrė su kitokiu „Feneriu“ ir nusileido Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams rezultatu 78:80.

Septyniais taškais dvikovą Stambule pradėjo Austinas Hollinsas, dvi atakas sėkmingai užbaigė Laurynas Birutis, o Rolandas Šmitas dviem taškais užbaigė greitą išpuolį – 13:10. R. Šmitas tada surinko dar septynis taškus, o po tritaškį pataikė Edmondas Sumneris ir Tomas Dimša – 26:22.

Keturis taškus surinko Kevarriusas Hayesas, o po Dovydo Giedraičio ir Danieliaus Lavrinovičiaus dvitaškių komandas skyrė dešimt taškų – 34:24. Dvitaškį su varžovo pražanga įvertė R. Šmitas, Keenanas Evansas smeigė tritaškį, šešis taškus iš eilės surinko L. Birutis, o kėlinio pabaigoje dar tu taškus įsirašė R. Šmitas – 48:37.

Po pertraukos dvi minutes trukusį taškų badą nutraukė K. Evanso tritaškis, R. Šmitas sumetė du baudų metimus, bet varžovai mažino atsilikimą – 53:49. Pirmuosius savo taškus pelnė Edgaras Ulanovas, metimu iš po krepšio ir baudos metimu pasižymėjo K. Hayesas, o K. Evansas smeigė tritaškį su varžovo pražanga – 62:56.

Tiesa, jau per pirmą ketvirtojo kėlinio minutę žalgiriečiai savo pranašumą prarado – 62:64. Tuomet po keturis taškus surinko L. Birutis ir K. Evansas, E. Sumneris smeigė tritaškį iš kampo, o po K. Evanso tolimo metimo, komandas vėl skyrė tik taškas – 76:77. Du baudos metimus sumetė K. Evansas, žalgiriečiai apsigynė nuo paskutinės varžovų atakos, tačiau lemiamas K. Evanso metimas skriejo pro šalį ir kauniečiai patyrė pralaimėjimą – 78:80.

„Žalgiris“: K. Evansas 19 (5 atk. kam., 5 rez. perd., 2 per. kam.), R. Šmitas 16 (9 atk. kam., 3 per. kam.), L. Birutis 14, K. Hayesas 7, A. Hollinsas 7, E. Sumneris 6, T. Dimša 3 (4 rez. perd.), E. Ulanovas 2 (5 rez. perd.), D. Giedraitis 2, D. Lavrinovičius 2.

„Fenerbahce“: T. Dorsey 19, S. Wilbekinas 17, J. Motley 16 (5 atk. kam.).

Naujienų portalas „Delfi“ primena, kad Turkijos vicečempionų vairą į savo rankas praėjusią savaitę perėmęs Šarūnas Jasikevičius iškart pastatė komandą į pergalingas vėžes – buvo nugalėtas „Monaco“.

Stambulo atstovai namuose kol kas atrodo nepriekaištingai – kaip ir čempionai Madrido „Real“ laimėjo visus šešis savo teritorijoje žaistus mačus (6-0). Savo ruožtu žalgiriečiai šį sezoną svečiuose (3-5) grumiasi net sėkmingiau nei prie savų tribūnų (2-4). Tiesa, žaliai balti pralaimėjo pastaruosius tris turnyro mačus, po ko sudrebėjo, bet visgi išstovėjo trenerio Kazio Maksvyčio kėdė.

Penktadienį „Žalgiris“ Nemuno saloje priims „Barceloną“ su Roku Jokubaičiu, o pirmąjį Eurolygos ratą kitą savaitę užbaigs namų rungtynėmis prieš Tel Avivo „Maccabi“ klubą.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA