Po kenčiančių žuvų vaizdo – Kauno savivaldybės reakcija | Kas vyksta Kaune

Po kenčiančių žuvų vaizdo – Kauno savivaldybės reakcija

Į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ vėlų sekmadienio vakarą kreipėsi skaitytoja, pasidalijusi šiurpą keliančiu vaizdu iš Kalniečių parko, kur tvenkinyje matomos dūstančios žuvelės. Antradienį, naujienų portalui pasidalijus žinia apie situaciją Kalniečių parko tvenkinyje, į tai sureagavo Kauno miesto savivaldybė.

Kaip jau skelbėme, pranešimas apie Kalniečių parke kenčiančias žuvis portalo redakciją pasiekė besibaigiant savaitgaliui. Moters pasidalintame vaizdo įraše matyti, jog užšalus tvenkiniui, žuvelės orą gaudo nedidelėje properšoje telkinio pakraštyje.

Kaip teigė skaitytoja, tvenkinyje žuvys masiškai dūsta, todėl veiksmų reikėtų imtis nedelsiant, kertant saugiai aptvertas eketes ir pasirūpinant „burbuliatoriais“.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ dėl minimos situacijos kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę. Kauno savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyrius vedėja Radeta Savickienė pakomentavo, kad jau vakar vakare Kalniečių parko tvenkinyje buvo išpjautos eketės, apsaugančios žuvis nuo dusimo.

„Siekiant apsaugoti tvenkinį nuo sparčiai plintančio užžėlimo, Kalniečių parko tvenkinys buvo įžuvintas amūrais, plačiakakčiais ir karpiais. Įžuvintas tik šis vienas tvenkinys Kaune.

Dėkojame už pilietiškumą ir informaciją. Jau vakar vakare Kalniečių parko tvenkinyje buvo išpjauta per 30 ekečių kurios turėtų apsaugoti žuvis nuo dusimo“, – apie taikytą pagalbos priemonę komentavo R. Savickienė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA